Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žena si v obchodě odložila kabelku do vozíku, zloděj jí ukradl peněženku i s platební kartou

112
23. 02. 2024 | 20:02

Na nákup do turnovského Lidlu včera odpoledne po práci zašla žena ze Semilska. Byla po celodenním shonu unavená, a proto i její obezřetnost ochabla. Do nákupního vozíku si odložila kabelku, což běžně nedělá, a začala obcházet regály. Zpětně si uvědomuje, že se od nákupního vozíku vzdálila na pár vteřin v oddělení zeleniny, a této příležitosti využil pohotový zloděj, který jí odcizil z kabelky peněženku. Měla v ní kromě osobních dokladů a devíti set korun také platební kartu. Ačkoliv si ji obratem zablokovala přes mobilní telefon, zloděj ji předběhl, a z karty jí stačil vybrat 20 000 korun. Pin ke kartě našel v peněžence.

nákup vozík
Ilustrační foto

Pokud se nám ho podaří vypátrat, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, a také z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Okradená paní  si už bude pamatovat, že kabelka do nákupního vozíku nepatří,  a všichni ostatní by se mohli z její zkušenosti poučit.

Zloději podobné příležitosti ke svému obohacení využívají, a je jen na nás, jestli jim takovou šanci dáme, anebo ne. Kabelky a peněženky musíme mít na veřejnosti neustále pod oční kontrolou, jinak je před nimi neuhlídáme. Jejich schopnosti bychom rozhodně neměli podceňovat.

PČR/Ivana Baláková