Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žena usnula se čtyřmi promile za volantem nastartovaného auta v prostoru křižovatky

112
06. 04. 2024 | 15:12

Ve čtvrtek policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldu ve zkráceném přípravném řízení sdělili 63leté ženě podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustila 3. dubna večer. V tento den krátce po dvacáté hodině policisté na lincee 158 přijali oznámení o tom, že ve Smržovce v prostoru křižovatky ulic Údolí Kamenice a Údolní stojí nastartované osobní motorové vozidlo, ve kterém je pravděpodobně spící žena.

auto řidička ruka
Ilustrační foto

Policejní hlídka, která přijela na místo, krátce na to zjistila, že řidička není schopná vůbec komunikovat a nabyla dojmu, že by mohla být pod vlivem alkoholu. Vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu na místo policisté přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a u ženy následně provedli i dechovou zkoušku.

Pozitivní výsledek podezření policistů už jen potvrdil. V jejím dechu totiž naměřili hodnotu alkoholu 4,02 promile. Zdravotníci poté ženu převezli na vyšetření do jablonecké nemocnice. Podezřelé nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

PČR/Dagmar Sochorová