Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zraněný spolujezdec z dopravní nehody v Čisté u Horek na Semilsku v nemocnici zemřel

112
30. 08. 2024 | 15:47

Na následky zranění ze středeční dopravní nehody na silnici první třídy v Čisté u Horek na Semilsku zemřel v nemocnici jeden ze tří zraněných spolujezdců z vozu Renault Trafic. Zranění utrpěl i řidič renaultu, jemuž policisté naměřili 1,48 promile alkoholu. Okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté. Na webu policie o tom dnes informovala její regionální mluvčí Dagmar Sochorová.

čistáUhorek
Foto: PČR

Tragická nehoda se stala ve středu kolem 18:00 na silnici I/18, řidič vozidla Renault Trafic jel ve směru od Dolní Kalné. "Z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a po několika metrech narazil do vzrostlého stromu. Od tohoto stromu se vůz ještě odrazil vlevo do protisměru a narazil do protijedoucího vozidla Hyundai Tucson. Poté ještě Renault Trafic sjel vlevo mimo silnici," uvedla Sochorová.

Zranění utrpěla posádka renaultu, řidič a tři spolujezdci, mezi nimiž bylo i jedno dítě. "Řidič s dítětem byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen do liberecké nemocnice, kam byl letecky transportován i jeden dospělý spolujezdec. Druhého dospělého spolujezdce hradecký vrtulník transportoval do nemocnice v Hradci Králové, kde následně bohužel zemřel. K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí policie.

Posádka hyundaie vyvázla bez zranění a dechová zkouška řidiče tohoto vozu byla negativní. "Ovšem policisté ještě večer provedli v liberecké nemocnici dechovou zkoušku u řidiče renaultu, a ta vyšla pozitivně. Policisté v jeho dechu ještě naměřili hodnotu alkoholu 1,48 promile," dodala Sochorová.

čtk