Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Prodáno je už téměř 20 tisíc rezervací do Chorvatska, cestování k moři vlakem zažívá renesanci

27. 04. 2021 | 12:51

Kolem 400 nových jízdenek aktuálně každý den prodává RegioJet na své letní vlakové spoje do chorvatského Splitu a Rijeky. První spoj vyrazí v pátek 28. 5. – nyní je prodáno už téměř 20 tisíc jízdenek.

RegioJet holidays
S dvěma dětmi k moři jen s jedním reklamním kufrem? Foto: RegioJet

„S blížícím se létem a s tím, jak Chorvatsko stanovilo jasné podmínky pro příjezd, kdy dovolenkářům bude stačit jenom antigenní test, prodej jízdenek ve druhé polovině dubna výrazně zrychlil,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet a dodává: „Denně prodáme stovky jízdenek a některé spoje už jsou zcela vyprodány. Je vidět, že Češi i letos pojedou na dovolenou do Chorvatska vlakem.“

Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké – za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb - pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky cenu od 590 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

Reklamní snímky vznikaly v zimě. Povšimněte si sněhu za oknem... Foto: RegioJet

Novinkou je v letošním roce také to, že kromě pobřeží budou chorvatské vlakové spoje RegioJet směřovat také do hlavního města Zahřebu nebo do maďarské metropole Budapešti, které jsou rovněž destinacemi, kam a odkud si cestující kupují jízdenky. Ve spolupráci s chorvatskými železnicemi HŽ PP nabídne RegioJet ve vozech se sedačkami také vnitrostátní jízdenky na chorvatském území v úsecích Záhřeb – Split a Záhřeb – Rijeka.

„Velmi si vážíme spolupráce s chorvatskými drahami HŽ – staly se pro nás partnerem, se kterým plánujeme rozvíjet úzkou spolupráci,“ dodává Ivana Sachsová, ředitelka RegioJet.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

V nabídce jsou kromě míst na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami v sedačkách) také kupé ve spacích vozech, kde je možné si rezervovat jak jednotlivá místa v kupé tak vybírat například z tichého kupé, nebo si případně zarezervovat celé kupé pro uzavřenou skupinu cestujících.

Jízdenku je možné si zarezervovat přímo také do dalších míst na chorvatském pobřeží - návazné autobusové spoje pak ze stanic Rijeka, Split a Gračac obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu.

Novinkou pak budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině.

Foto: RegioJet

V červnu a září pojedou spoje 3x týdně; v červenci a srpnu pak denně

Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne v 16:46 hodin z Prahy a následně v 19.48 večer z Brna hl. n., ve 20.23 z Břeclavi a ve 21.17 z Bratislavy hl. st.

Do Rijeky přijedou na druhý den dopoledne v 10.13 hodin; do Splitu pak bude příjezd v 13.44 hodin odpoledne.

V opačném směru budou vlaky odjíždět v 15.51 ze Splitu a v 19:55 hodin večer z Rijeky s příjezdem ráno druhý den do Bratislavy (8:43), Břeclavi (9:34), Brna hl. n. (10.06) a Prahy hl. n. (v 13.12).

V červnu a v září budou vlakové spoje jezdit 3x týdne s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích vozů a také z vozů se sedačkami. Díky nové trase nabídne RegioJet přes léto také úplně nové přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo do Bratislavy.

TZ RegioJet/Aleš Ondrůj