Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pohodový, po hroznech vonící happening v Liberci, to bude Vínování

29. 05. 2019 | 23:35

V pátek 31. května se uskuteční v zahradě Oblastní galerie Liberec pohodový happening, který nabídne vybraná vína z Moravy, Čech i Rakouska. V rámci doprovodného programu budou pro návštěvníky připraveny mimo jiné ústřice michelinského kuchaře Ondřeje Moliny či hudební vystoupí kapely Láska Band a 20 Minutes.  

vínování
Ilustrační foto

„Víno je pro nás vášní. Stejně jako pro majitele e-shopu ZraléVíno.cz, našeho kamaráda a spolupořadatele Míru Kapouna. Slovo dalo slovo a v BPR jsme se rozhodli uspořádat akci, v rámci které do Liberce přivezeme výběr českých i zahraničních vinařů a nabídneme hostům pohodové zakončení pracovního týdne. Vinaře jsme osobně navštívili, ochutnali jejich vína a vybrali ta nejlepší. Určitě je na co se těšit a troufám si říci, že naše nabídka uspokojí i ty nejnáročnější. Vínování není festival, Vínování je vinný happening,“ říká majitel pořádající agentury BPR Tomáš Pochop.

Na Vínování se nad sklenkou skvělého vína potkají ti, kteří mají k vínu blízko. Připraveno bude 16 pečlivě vybraných vinařů, kteří mají šetrný přístup k vínu i vinici a dlouhodobě si drží svou kvalitu, nesčetněkrát oceněnou na vinařských soutěžích. Neváhejte a přijďte ochutnat vína, která milujete, ale také ty, které budete moci objevit poprvé. Výběr bude opravdu velkorysý, vína Vám představí nejlepší Vinař roku 2018 – Vinařství Volařík, dále pak vinařství Gotberg, Neustifter, Tichý, Skoupil, Kadrnka, Ilias, Václav, Hort a mnoho dalších.

Víno můžete kombinovat s rozmanitými sýry z Cheese House, prémiovou kávou NordBeans, ústřicemi od Ondřeje Moliny, křehkým roastbeefem z Mass.ny či sladkou i slanou tečkou od Dolicafe.

Program odstartuje v 15:00 v zahradě Oblastní galerie Liberec. Kromě radosti pro Vaše chuťové pohárky bude připraven také hudební program. O doladění atmosféry se postarají živá vystoupení skupin Láska Band a 20 Minutes.

TZ