Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

České krajské samosprávy a jedno vojvodství vyzývají k  otevření hranic s Polskem

26. 05. 2020 | 6:39

Společná výzva českých krajů a Dolnoslezského vojvodství k otevření hranic: Požadujeme, aby došlo ke zrušení dopravních omezení a ochrany česko-polských hranic, které jsou uplatňované v současné době jako opatření proti šíření COVID-19, a to ve stejných termínech jako budou rušeny opatření na hranicích s ostatními zeměmi Visegrádu (V4), Rakouskem a Německem. Nespatřujeme žádný důvod pro odlišný režim na česko-polské hranici.

hranicePOlskoLK
Foto: LK

Epidemiologická situace v příhraničních regionech se dostatečně sblížila a jsou široce a odpovědně uplatňována pravidla omezení fyzického kontaktu. Česko-polské příhraničí patří mezi oblasti se srovnatelně nízkou vykazovanou cirkulací viru. Neexistuje relevantní důvod pro další existenci uplatňovaných omezení.

Tento požadavek je v souladu se Společným evropským plánem rušení opatření pro šíření COVID-19.

www.kraj-lbc.cz