Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hejtman by využil funkční izraelský postup, na hledání vlastních cest není úplně vhodná chvíle

11. 01. 2021 | 11:23

Velkokapacitní očkovací centra připravuje kraj ve spolupráci s páteřními nemocnicemi ke spuštění od 1. února. Měla by sloužit jako základní nástroj pro očkování ohrožených věkových a zdravotních skupin obyvatel. V pravidelném dopise starostům a starostkám LK to uvedl hejtman Martin Půta (SLK).

hejtmanPsycho
Hejtman ke svému příspěvku použil foto, jak vyhlíží z okna na dvorek oddělení psychiatrie. Foto: FB M. Půty

"K rychlému proočkování většiny populace bude ale nutné vytvořit síť dostupnou na co nejvíce místech v zemi. Podle mého názoru by bylo nejrozumnější použít zjevně funkční izraelský postup, tak snad se jím vrchní zmocněnec pro očkování nechá co možná nejvíc inspirovat. Na experimenty a hledání vlastních řešení není úplně vhodná chvíle.

Čeká další on-line setkání (videokonference hejtmanů s ministrem zdravotnictví probíhá dnes dopoledne - pozn. red.), během kterého zjistíme, které připomínky krajů a dalších oslovených subjektů budou ministerstvem zdravotnictví zapracovány do konečné verze očkovací strategie. Nezbývá než věřit, že vakcín budeme mít v kraji k dispozici víc, než zatím oněch přislíbených 50 tisíc do konce března. První stovky očkovaných zdravotníků doplní v příštích týdnech také klienti a zaměstnanci domovů pro seniory a podobných zařízení," napsal.

Zdroj: FB