Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pirátským lídrem do krajských voleb je turnovský zastupitel a radní Zbyněk Miklík

17. 01. 2020 | 9:19

Piráti se po celostátním fóru strany v Ostravě soustředí na blížící se podzimní krajské volby, v nichž chtějí uspět také v Libereckém kraji. Z hlasování vzešlo deset kandidátů jejichž lídrem se stal turnovský radní a softwarový specialista Zbyněk Miklík.

volbyIrmaNew3univers
archivní foto

Turnovský zastupitel a radní Zbyněk Miklík (1975) byl za lídra do krajských voleb zvolen pro své manažerské a analytické dovednosti. Ty prokazuje jak ve svém profesním působení specialisty a školitele v oblasti veřejných zakázek, ale také v práci pro město.

Václav Židek (1980) je vedoucím Krajského expertního týmu pro dopravu a 1. místopředsedou místního sdružení Pirátů v České Lípě. V profesním životě podniká jako provozovatel e-shopu.

Jablonecká zastupitelka Jarmila Valešová (1982) je ekonomka a podnikatelka, v minulosti profesně působila jako asistentka auditora a finanční ředitelka. Za poslední rok u Pirátů nasbírala řadu zkušeností v komunální politice jakožto městská radní. Je členkou finančního výboru, kterému do rozpadu koalice v Jablonci předsedala a je v dozorčí radě Jablonecké Energetické a.s. 

1. Zbyněk Miklík,
2. Václav Židek 3. Jarmila Valešová

4. Jan Tempel

5. Daniela Weissová

6. Marek Förster

7. Ondřej Víteček

8. Ondřej Novosad

9. Helena Vondráková

10. Petr Vyhnal

TZ ČPS