Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Primátor Kroupa: Jablonec o tramvaji č. 11 jednat bude, Liberec ji na programu zastupitelstva dosud neměl

17. 09. 2019 | 10:33

Na programu zítřejšího zasedání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou jsou hned dva body o tramvajové lince číslo jedenáct. Bod 25, který se týká Smlouvy o finanční spolupráci ve veřejné drážní osobní dopravě pro rok 2019, a bod 28, který se týká financování rekonstrukce a prodloužení tramvajové trati mezi Jabloncem a Libercem.

tramvajjablonec6uvnitřTOP
archivní foto

Schválení obou bodů je nezbytné pro další fungování tramvajové linky číslo jedenáct i její prodloužení do centra Jablonce. Návrh financování rekonstrukce a prodloužení tramvajové trati musí analogicky schválit i liberecké zastupitelstvo. Liberečtí zastupitelé, na rozdíl od těch jabloneckých, ale dosud tento návrh na programu zastupitelstva neměli.

V úterý 10. září se na jabloneckém magistrátu konal kvůli výše uvedeným bodům seminář pro zastupitele a členy finančního výboru. Zúčastnil se ho také provozně technický ředitel DPMLJ Ludvík Lavička, který vysvětloval rozpočet celé investiční akce. Cílem semináře bylo předejít případným sporům na jednání jabloneckého zastupitelstva. Finanční výbor včera, tzn. 16. září, body týkající se tramvajové linky číslo jedenáct projednal, odsouhlasil a doporučil je předložit na zítřejším zastupitelstvu ke schválení.

V případě smlouvy o finanční spolupráci (bod 25) Jablonec v souladu s argumenty DPMLJ navrhuje stanovit příspěvek statutárního města Jablonec nad Nisou až na částku 19 751 000 Kč pro rok 2019. To je o bezmála 9 000 000 korun více než v roce 2018. Bod číslo 28 se týká příspěvku Jablonce na rekonstrukci a prodloužení tramvajové linky číslo jedenáct až do výše 55 000 000 korun, což je o dva miliony více, než je rozpočtovaná částka. Jablonec tedy vytvořil z preventivních důvodů i finanční rezervu.

Milan Kroupa, primátor statutárního města Jablonec nad Nisou