Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

"Horákovka" je po letech opět průjezdná, liberecký primátor to jel zkontrolovat na skútru

01. 11. 2019 | 11:13

Nekonečně dlouhá oprava jedné z hlavních libereckých dopravních tepen - Třída Dr. Milady Horákové spojující centrum stotisícového města s periférii Rochlic Vesec a Doubí je opět obousměrně průjezdná.

ZamečníkSkutrHoráková
Foto: FB primátora Zámečníka

Na původní trasy se mohly vrátit autobusy i nákladní doprava a hlavně: Skončila nekonečná zdržení na semaforech a kolonách, v nichž několik let stála osobní vozidla. Liberecký primátor k tomu na svém facebookovém profilu napsal:

Dnes jsem na skútru vyrazil na ulici Dr. Milady Horákové. Ulice je dnes po dlouhém čekání opět konečně průjezdná. Děkuji všem za trpělivost s 3. etapou celkové rekonstrukce o délce 420 metrů, kdy se v silnici musely vyměnit někdy i 110 let staré části kanalizace a vodovodů. Došlo i k výměně vedení ČEZ, plynovodů a různých jiných kabelů.

V závěru na stavbu nastoupila firma, která splnila slib a dokončila vybudování zbrusu nové silnice, která je ode dneška opět průjezdná. Dokončení vodorovného značení, chodníků a osazení osvětlení bude do 15.listopadu.