Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Držitelé stavařských Oscarů právem patří k těm nejlepším v oboru. SYNER ocenění pravidelně sbírá už 30 let

21. 10. 2022 | 8:40

Tak jako mají filmaři svoje Oscary, divadelníci svoje Thálie a sportovci svoje olympiády, mají stavaři Stavbu roku. Ocenění, jež jsou s touto soutěží spojena, jsou právem odbornou veřejností považována za stavařské Oscary. Jejich držitelé patří k těm nejlepším v oboru.
 

STAGES HOTEL Prague, Praha
Poslední Oscar ve sbírce SYNERu je za tento pražský hotel.

V Liberci je jen jedna firma, která stavební Oscary pravidelně sbírá už tři desítky let a rozhodně s tím nemíní končit. Firma SYNER už dávno vyrostla ve stavební společnost republikového a nadnárodního významu, o čemž svědčí portfolio realizovaných staveb rozprostřené po celé zemi i za hranicemi.

Naposledy SYNER v soutěži Stavba roku uspěl se STAGES HOTEL Prague v sousedství O2 areny. Parádní stavba s nepřehlédnutelným rukopisem syneráckých stavařů zaujala porotu i veřejnost. Hotel se tak zařadil po bok oceněných, neméně úspěšných a dnes již legendárních realizací. Za všechny jmenujme například libereckou Základní uměleckou školu, tamní Home Credit Arenu a její sestry v Karlových Varech a Třinci nebo pražské Protonové centrum, špičkové onkologické pracoviště v areálu Nemocnice Bulovka.

Za Rezidenci Park Masarykova, Liberec SYNER získal ocenění Stavba roku v r. 2020Široké zaměření společnosti SYNER, její tradice na trhu, kvalita a erudované týmy jsou faktorem, proč ji investoři oslovují. „Díky důvěře, kterou k nám mají naši investoři se neustále dostáváme k novým zajímavým a technologicky náročným projektům a výzvám. Ty nás posouvají dopředu a vytváří dobrý základ pro naše reference,“ říká jednatel SYNER Robert Špott. „Když se ohlédnu za minulými ročníky a vzpomenu na ocenění, která jsme díky zajímavým projektům obdrželi, jde o úžasnou statistku: porota udělila 166 titulů Stavba roku, my jsme poprvé bodovali v roce 1995 a od té doby si ze soutěže odnesli celkem 26 cen, z toho 11 hlavních titulů Stavba roku, 7 dalších nominací a 8 cen od partnerů soutěže, jakými jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Ministerstvo pro místní rozvoj a další. Všech ocenění si nesmírně vážíme a máme z nich velkou radost,“ dodává Špott. Za těmito stavbami a řadou dalších stojí jedna firma, necelé čtyři stovky techniků a dělníků, tisíce subdodavatelů a desetitisíce odpracovaných hodin.

Společnost SYNER, jejíž neuvěřitelný tah na branku neslábne ani po třiceti letech, kdy patří ke špičce v oboru, se nyní částečně vrátila na „rodnou hroudu“ a v krajském Liberci se podílí na realizaci největších projektů nového milénia. Aktuálně mj. spolupracuje na developerském bytovém projektu Na Perštýně a chystá vlastní ukázkový projekt bydlení pro 21. století v Liberci na Kunratické.

Poslední ocenění v bohaté sbírce "Oscarů" SYNER získal na pražský hotel.

Přehled ocenění projektů SYNER v historii soutěže Stavba roku

Tituly:

Základní umělecká škola, Liberec (1995)
Závod na termické využití odpadu, Liberec (2000)
Bazén, Děčín (2002)
Rekonstrukce a dostavba areálu Městského stadionu, Liberec (2006)
MVE, Železný Brod (2010)
Proton Therapy Center, Praha (2013)
Rezidence U Michelského mlýna, Praha (2018)
O2 universum - dostavba malé haly O2 areny na konferenční centrum, Praha (2020)
Rezidence Park Masarykova, Liberec (2020)
Hybernská 1, Praha (2021)
STAGES HOTEL Prague, Praha (2022)

Nominace:

Palác SYNER, Liberec (1999)
Výstavní, sportovně kulturní a kongresové centrum, Karlovy Vary (2010)
Rezidence Prokopova, Praha (2009)
Centrum vodní zábavy, Kdyně (2010)
Centrum vodní zábavy, Kdyně (2010) * Pozn: Nominace na Cenu Státního fondu životního prostředí ČR za infrastrukturu
Obnova areálu zámku, Svijany (2016)
Víceúčelová sportovní hala, Modřice (2020)

Ocenění od partnerů soutěže:

Obchodně společenské centrum FORUM, Liberec (2011)
Neutralizační a dekontaminační stanice NDS 10, Stráž pod Ralskem (2013)
Vršovický zámeček, Praha (2014)
Green Gate, Bukurešť (2014)
Werk Arena, Třinec (2015)
Obnova areálu zámku, Svijany (2016)
Sportovně rekreační areál Maškova zahrada, Turnov (2016)
Krytá ledová plocha Na Stínadlech, Teplice (2019)

TZ SYNER