Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nadace SYNER má napilno nejen v předvánočním čase. Pomoc v závěru roku je však specifická

15. 12. 2023 | 12:22

Šest dní, šest míst pomoci, stovky obdarovaných. Tak by se v nejstručnějším pojetí nechal definovat uplynulý týden, který zažila Nadace SYNER. Vše odstartovalo minulou sobotu, kdy se již potřetí uskutečnil charitativní stream moderovaný esportovými hráči SINNERS. Ti spojili své síly a podařilo se jim vybrat částku jednasedmdesát tisíc korun, kterou nadace znásobila a zaokrouhlila na celkem 150 000 Kč. Jasnou volbou, kam prostředky věnují, byl projekt babyboxů, protože SINNERS i nadaci oslovil příběh čerstvě narozené holčičky, kterou někdo vložil na Mikuláše právě do libereckého babyboxu.

nadace Zleva ředitelka hospice sv. Zdislavy Taťána Janoušková, představitelka nadace Eva Syrovátková a vrchní sestra Adéla Dragounová
Zleva ředitelka hospice sv. Zdislavy Taťána Janoušková, představitelka nadace Eva Syrovátková a vrchní sestra Adéla Dragounová

Den po streamu v liberecké Home Credit Areně proběhlo charitativní utkání hokejových Bílých Tygrů Liberec, kteří jej vítězně odehráli ve speciálních dresech. Na zápas Tygři spolu s nadací pozvali děti z domovů z celého kraje a výtěžek z aukce přerozdělí právě mezi ně.

Děti z MŠ Korálek při nadílce v Českém DubuProtože stále běží projekt Krabice od bot, rozhodla se nadace do největší české sbírky vánočních dárků také zapojit a dětem v nouzi z Frýdlantska dovezla desítky zkompletovaných a krásně zabalených krabic s překvapením i praktickým obsahem. Ve středu se o vzrušení v českodubském domově seniorů postaraly děti z MŠ Korálek, které si nacvičily pásmo složené z říkanek a básniček a ve tvářích tamních babiček a dědečků vykouzlily úsměv.

Na SOŠ Jablonecká Nadace SYNER přispěla na pořízení dárků, aby se na každého dostaloNadace myslí nejen na potřebné, ale i na osoby a dobrovolníky, kteří také sami pomáhají okolí. Proto připravila dárkové tašky pro všechny zaměstnance libereckého hospice a s přáním krásných svátků je předala jeho ředitelce. Zatím poslední nadační zastávkou byla návštěva a podpora studentů liberecké odborné školy. Ti tradičně koncem roku připravují pro sebe, bývalé spolužáky a podporovatele školy besídku s přehlídkou své tvorby, Nadace SYNER pak škole přispívá na pořízení dárků. Šest dní, šest míst pomoci, šest krásných a prospěšných projektů.

TZ/Nadace SYNER

Fotogalerie: 

1. Do domova seniorů nadace přivezla i kulisu sněhuláka a o fotku s ním stál doslova každý

2. Vystoupení dětí v Českém Dubu zahrnovalo říkadla, koledy i tanec