Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SYNER se podílí na realizaci O2 universum v Praze

24. 04. 2019 | 0:00

Liberecká stavební firma SYNER se podílí na realizaci Multifunkčního a kongresového centra O2 universum, které je napojené na pražskou O2 arenu. Objekt se otevře v září. Na tiskové konferenci k 15 letům provozu O2 areny to řekl generální ředitel společnosti Bestsport Robert Schaffer. Bestsport, který je členem skupiny PPF. Firma halu vlastní a provozuje.

V květnu se podle Schaffera v místě současného parkoviště začne stavět hotel s 300 pokoji a dokončen by měl být v první polovině roku 2021. Náklady na jeho stavbu jsou 1,3 miliardy korun. Náklady na výstavbu multifunkčního a kongresového centra napojeného na O2 arenu jsou 1,2 miliardy korun a na místě hrubé stavby původně plánované "malé arény" ho od října 2017 staví firmy Metrostav a liberecký Syner.

 Jednou z prvních akcí v O2 universum bude 13. listopadu koncert Pražské filharmonie, která zahraje Beethovenu 9. symfonii. Prvním potvrzeným mezinárodním kongresem je 17. světový kongres anesteziologů WFSA od 5. do 9. září 2020.Nový hotel bude mít i sedm konferenčních místností pro 50 až 300 lidí, hotelovou restauraci,