Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V českodubském domově žijí oslavou Velikonoc, klienty přijel po covidové pauze potěšit i Korálek

13. 04. 2022 | 19:39

Po pauze, která kvůli covidové epidemii trvala dva roky, přijel 13. dubna do Domova důchodců Český Dub znovu dětský soubor Korálek. Děti představily svůj program plný písniček, koled, říkadel a scének. Program, který byl plně ve znamení Velikonoc. Akce se konala díky podpoře Nadace Syner.

nadacevelikonoce
Foto: DD Český Dub

„Věřím, že dneškem se znovu vracíme do normálních časů. Časů, kdy nebyl problém zvát k nám do domova nejrůznější vystupující,“ uvedl Radim Pochop, ředitel českodubského domova.

Foto: DD Český Dub

Jak upozornil, i v době covidové nebyla dlouholetá spolupráce s nadací přerušena. „Sice jsme nemohli organizovat kulturní akce, ale nadace nám i v minulých letech poskytla několikrát věcné dary. Spolupráce si vážíme právě pro její mnohaletou kontinuitu,“ dodal Pochop.

Foto: DD Český Dub

Součástí středečního programu bylo nejen kulturní pásmo koled, říkanek a básniček, každý z obyvatel domova navíc dostal velký dárkový balíček, který byl pořízen z finančního daru nadace. „Jsme rádi, když můžeme pomoci zpříjemnit svátky zdejším obyvatelům. A dnešek je výjimečný tím, že jsme se vrátili po tak dlouhé pauze. Máme z toho opravdu radost,“ uvedla Iva Urbanová z Nadace Syner, která se středečního setkání osobně zúčastnila.  Foto: DD Český Dub

Domov důchodců je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, poskytuje služby seniorům a seniorkám z celého regionu.

TZ