Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká Lípa je městem s největším srdcem z proutí v České republice, potvrdila "rekordová" Agentura Dobrý den

17. 10. 2021 | 16:21

Republikový unikát si mohou lidé prohlédnout na kopci Holý vrch v České Lípě. Visí tam totiž oficiálně největší srdce z proutí v České republice. Rekord autorům Martinu Šimončičovi, Evě Slánské a dalším členům spolku Souznění potvrdila pelhřimovská Agentura Dobrý den. Srdce spolek daroval městu, starostka České Lípy Jitka Volfová za krásný dar osobně poděkovala.

srdceCL
Foto z www.mucl.cz

Na výrobu srdce bylo spotřebováno celkem 1500 vrbových proutků. Vyrobit srdce o velikosti 2,95m na výšku a 2,6m na šířku zabralo autorům celkem 150 hodin. Na Holém vrchu srdce visí od prvního května, bylo instalováno právě u příležitosti svátku všech zamilovaných. 

„Děkuji všem, kteří se na výrobě proutěného srdce podíleli, zejména pak Martinu Šimončičovi a Evě Slánské, kteří na srdci pracovali nejvíce. Srdce jsem si byla osobně prohlédnout a je opravdu velmi krásné a především obrovské. Vážím si času, který autoři věnovali výrobě srdce, protože to udělali nezištně a čistě jen pro to, aby udělali radost jiným lidem. To, že srdce nakonec věnovali městu, je krásné gesto. Prozatím srdce visí na Holém vrchu, ale můžeme jej v budoucnu přesunout i na další místa v České Lípě, kde srdce bude dělat lidem stejnou radost jako na Holém vrchu,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

www.mucl.cz