Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká Lípa připravuje společný plán regenerace sídlišť Střelnice, Sever a Lada

27. 09. 2019 | 17:35

Po českolipských sídlištích Špičák a Holý vrch, které již svoje plány regenerace zpracované mají, přichází na řadu také sídliště Střelnice, Sever a Lada. Pro ty chce město nechat zpracovat jeden společný plán regenerace.

Ceská Lípa panelaky menší
Ilustrační foto

Cílem budoucího plánu regenerace je především vyřešení stávajících problémů sídlišť, řešení dopravní situace a pohybu chodců, cyklistů a automobilů, a také řešení zelených ploch a veřejných prostranství tak, aby byly funkční a sloužily obyvatelům vybraných lokalit.

Území, které by měl budoucí plán regenerace řešit, má rozlohu 57,5 hektarů a trvale v něm žije celkem 7 834 obyvatel. 

„Vyhlásíme proto zadávací řízení, v němž bychom chtěli najít projektanta, který nám plán regenerace zpracuje, ale zároveň nám pomůže začlenit do procesu přípravy veřejnost. Zapojení veřejnosti do projektu považujeme za nezbytné, protože cílem tohoto projektu je především zlepšení kvality života obyvatel lokality, v níž bydlí,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 

Projektanti musejí začít důkladnou analýzou území, na základě které pak zpracují koncept plánu regenerace. S tímto konceptem pak seznámí veřejnost, která bude mít možnost vznést svoje připomínky. Ty by pak měly být po posouzení zapracovány do konečného plánu regenerace sídlišť. 

„Nabídky chceme hodnotit prostřednictvím více kritérií. Rozhodující proto nebude pouze nabízená cena, ale i odbornost dodavatele a kvalita jejich předchozí práce,“ doplnil českolipský místostarosta Martin Brož.

www.mucl.cz