Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česko - běloruský projekt Zabelov Group zahraje v českolipském klubu U bílýho černocha

26. 01. 2023 | 17:55

V pátek 27. ledna přivítá českolipský klub U bílýho černocha česko - běloruské duo Zabelov Group s doprovodem VJ Lindy Arbanové.

L1110190
Duo Zabelov Group

„Naše hudba je nemálo o hledání. Píseň od písně hledáme nový zvuk a výraz, oscilujeme mezi experimentem a srozumitelností a zjišťujeme, co je náš autentický hudební projev,“ charakterizuje svou tvorbu dvojice Zabelov Group, tedy běloruský akordeonista Roman Zabelov a multiinstrumentalista Jan Šikl. Zabelov Group se na scéně pohybují od roku 2012.

Propojování hudebních kultur, experimentátorství, fascinace rytmickými sekvencemi i jazz, který nezná hranic, a inspiračních zdrojů – to jsou klíčové elementy Zabelov Group, na jevišti navíc podpořené značnou porcí tvůrčí spontaneity a práce s aktuálním naladěním muzikantů. Původně akustická hudba byla na této objevitelské cestě obohacena o samply a promyšlenou práci s elektronikou, která do hry vnáší strhující cinematické atmosféry.

Zabelov Group se poprvé představili v roce 2012 domácí nahrávkou „40 000 km“, které po dvou letech doplnil živý záznam „Secret Session“. Regulérním debutem se stalo produkčně propracované album „Eg“ (2018), které představilo jejich zvuk širšímu publiku a přivedlo na festivaly nejen doma, ale i v Itálii, ve Slovinsku, Holandsku, Anglii či Polsku. Roku 2020 vydali EP „Madhouse Session“, v současné době pracují na novém albu s producentem Tomášem Dvořákem aka Floexem.

Roman Zabelov pochází z běloruské vesnice Žiliči, kde se narodil do rodiny akordeonistů. Jeho hudební směřování tak bylo vcelku jasné. Od roku 2010 studoval na pražské HAMU skladbu, studium dokončil o dekádu později. Spolupracoval s Orchestrem Berg a smíšeným sborem Pražští pěvci, na jaře tohoto roku byl součástí projektu #nevzdamse producenta Igora Ochepovskeho. Do barevného zvuku Zabelov Group přispívá také éterickým zpěvem. Jan Šikl je absolventem skladby na Pražské konzervatoři, v kapele hraje na bicí a trubku, působí rovněž v projektu Korjen, Glorchestra a skládá scénickou hudbu pro Národní divadlo nebo Český rozhlas.

Vstupenky na koncert zakoupíte na webu ubilyhocernocha.cz