Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipské mateřinky jsou vzhledem k malému počtu dětí ode dneška až do konce března uzavřeny

24. 03. 2020 | 14:15

Česká Lípa dnes uzavřela všechny mateřské školy a výrazně omezila městskou dopravu. O uzavření všech školek rozhodl krizový štáb, zatím na týden do 31. března. Dál samozřejmě funguje speciální školské zařízení v Základní škole 28. října pro děti rodičů, kteří pracují ve složkách integrovaného záchranného systému, u městské policie, v sociálních službách nebo zdravotnických zařízeních, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

školka kostky menší
Ilustrační foto

Výrazně omezena je ode dneška veřejná doprava ve městě, většina spojů jezdí podle víkendových jízdních řádů. Stejně jako v případě mateřinek platí zatím toto omezení do konce března. Nejméně do 9. dubna nebudou jezdit školní linky 208 a 217. Naopak v plném rozsahu zůstaly zatím podle mluvčí města zachovány spoje na linkách 232, 234 a 235, které zajišťují dopravu lidí ze sídlišť zejména do průmyslových podniků.

Česká Lípa je s 37.500 obyvateli třetím největším městem v Libereckém kraji. Jako jedno z mála měst nezrušila nejbližší jednání svého zastupitelstva, i když program zredukovali podle Kňákal Brožové na nutné minimum. Na programu jsou pouze tři body. Tím hlavním je novela vyhlášky o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Se znovuzavedením poplatku za odpad ale nepočítá, obyvatelé za odpad neplatí od roku 2010.

čtk