Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu na silnici na Mladou Boleslav zkomplikovala oprava mostů v Zahrádkách

20. 07. 2019 | 18:56

Dopravu na hlavní silnici I/9 z České Lípy na Mladou Boleslav komplikuje ode dneška oprava dvou mostů u Zahrádek na Českolipsku. Kvůli omezené zatížitelnosti mostů je tam provoz kyvadlově veden jedním pruhem a řízen semafory. Omezení potrvá do poloviny příštího roku. Na místě se budou tvořit kolony. Policie doporučuje objížďku přes Provodín. ČTK to řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Stavbaři dnes na místě instalovali dopravní značení a také omezující svodidla. "Půjde o dlouhodobé dopravní opatření. Řidičům doporučujeme, aby ve směru od České Lípy před Zahrádkami odbočili vlevo na Provodín a pak pokračovali do Jestřebí. Stejnou trasu mohou využít i v opačném směru," dodala Baláková.

Není to jediné omezení, které na motoristy na trase z České Lípy na Mladou Boleslav čeká. Už od poloviny června se pracuje na stejné silnici i na mostě v nedaleké Sosnové. I tam řídí dopravu semafory. Práce by ale měly skončit ještě letos do poloviny listopadu.

čtk