Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kino Crystal dostane nový projektor. Je také potřeba instalovat nový 3D systém a vyměnit promítací plátno

03. 05. 2021 | 18:33

Na kvalitnější obraz než doposud se mohou těšit milovníci filmů, až znovu usednou do sedaček sálu Kina Crystal v České Lípě. Město Česká Lípa, jemuž kino patří, zde totiž plánuje vyměnit projektor, instalovat nový 3D systém a vyměnit promítací plátno. Radnice nyní soutěží dodavatele, a pokud vše dobře půjde, hotovo by mělo být v říjnu letošního roku.

kinoIlustr
ilustrační foto

„Věříme, že se na podzim již kina pro diváky otevřou. Odměnou za dlouhé čekání jim bude kvalitnější obraz na zbrusu novém plátně. V loňském roce totiž starý projektor vypověděl službu, než kina zavřeli definitivně, pomáhali jsme si projektorem vypůjčeným. Samozřejmě takto provoz kina, které chce nabídnout divákům filmy v nejvyšší kvalitě, dlouho udržet nejde. Proto jsme se rozhodli do kina investovat a pořídit technologii zcela novou,“ uvedl radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop. 

Předmětem zakázky je dodávka, montáž a zprovoznění digitální audiovizuální technologie ve standardu DCI v rozlišení 4K, RGB laser včetně 3D technologie, DCI server 4K a též výměna promítacího plátna. Součástí zakázky je také údržba a servis v záruční lhůtě 24 měsíců. Předpokládaná hodnota zakázky je 2,6 mil. Kč. Současná technologie v Kině Crystal je z roku 2010, tehdy město do digitalizace kina investovalo částku zhruba 4 milionů korun. 

„Provoz kina Crystal, které má dlouhodobě v pronájmu pan Antonín Nevole, město každoročně podporuje. Je to naše jediné kino a chceme ho pro občany našeho města zachovat. V letošním roce jsme tak provoz kina podpořili částkou 510 tisíc korun, což je částka vyšší než v předchozích letech. Věříme, že i díky tomuto příspěvku se podaří překlenout tuto složitou dobu a lidé si na kvalitní filmy do Kina Crystal opět rádi zajdou,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

www.mucl.cz