Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město Nový Bor opět nabízí obyvatelům zdarma tašky na tříděný odpad

Město Nový Bor opětovně bezplatně nabízí občanům praktické odolné barevné tašky na tříděný odpad. Každá sada obsahuje modrou tašku na papír, žlutou na plasty a tetrapakové obaly a zelenou na sklo. Podle produkce odpadu si domácnosti mohou vybrat menší sadu tašek o objemu 20 litrů nebo větší sadu, v níž každá taška pojme 40 litrů odpadu.

nový bor tašky
Foto: www.novy-bor.cz

Od 1. 1. 2021 platí nový zákon o odpadech, který ukládá každému povinnost třídit odpad. „To ne všichni vědí. Abychom tuto povinnost lidem usnadnili, nabízíme tašky jako šikovného pomocníka zdarma,“ uvedla vedoucí technické správy města Zdeňka Schreibová.

Tašky jsou vyrobené částečně z recyklovaného materiálu, jsou omyvatelné a mají dlouhou životnost. Jsou vhodné do domácností, kanceláří, garáží, apod. Po jejich naplnění se jejich obsah vysype do pytlů, jejichž svoz jednou za měsíc zajišťuje město, nebo kontejnerů na separovaný sběr. Tašky se samozřejmě při vysypávání odpadů nevyhazují, lze je použít opakovaně. Jejich rozměry jsou u menší sady 25 cm šířka x 40 cm výška x 25 cm hloubka, u větší sady pak 35 cm šířka x 50 cm výška x 26 cm hloubka. Nosnost je vždy 10 kg.

Zájemci si tašky mohou vyzvednout na odboru správy majetku v budově „A“ Městského úřadu Nový Bor (nám. Míru 1), 2. patro, kancelář č. 9.

Občané Nového Boru a jeho částí mohou odpady bezplatně odevzdávat do sběrného dvora ve Wolkerově ulici. Otevřeno je v pondělí a ve středu od 12 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 9 do 12 hodin, v sobotu od 8 do 13 hodin.

www.novy-bor.cz