Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Notebook zajištěný ve volební místnosti na Českolipsku bude analyzovat znalec

112
26. 09. 2022 | 13:40

Notebook, který policisté o víkendu zabavili ve volební místnosti na Českolipsku kvůli podezření na maření voleb, bude analyzovat znalec. Policie očekává, že výsledky bude mít během několika týdnů. ČTK o tom dnes informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

"Posudek znalce má odpovědět na otázku, zda zajištěný notebook na místě plnil nějakou konkrétně zadanou funkci. Pokud se ukáže, že ano, tak nás bude zajímat, kdo ji zadal," řekla Baláková.

Na nestandardní umístění notebooku upozornil jeden z voličů. Kriminalisté ho ve volební místnosti zabavili, protože nemohli vyloučit, že přes něj bylo nahráváno dění v prostoru za volební plentou. Podle informací serveru iDnes byl notebook ve volební místnosti v Hamru na Jezeře. Podle policie šlo o jediný incident při volbách v Libereckém kraji, žádné jiné problémy nezaznamenala.

čtk