Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové koupaliště v České Lípě se pro veřejnost slavnostně otevře na Den dětí 1. června

18. 04. 2024 | 15:09

Nové koupaliště v České Lípě - Dubici se slavnostně pro veřejnost otevře na Den dětí v sobotu 1. června. Připravený bude bohatý program i prohlídky technologie koupaliště. Kvůli očekávanému velkému zájmu bude ale uzavřený velký bazén, k dispozici bude až od neděle. Návštěvníci budou mít ale k dispozici dětské brouzdaliště i tobogan se skluzavkami, které bude možné vyzkoušet, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

koupalistelipa4
Stavba koupaliště v České Lípě, foto: Artur Irma

Projekt za zhruba 300 milionů korun je největší investicí v novodobé historii České Lípy. Plánů na koupaliště bylo ve městě s 37.000 obyvateli za posledních 30 let několik. Původně radnice zvažovala výstavbu v Dubici, předchozí vedení města v čele s ČSSD ale připravilo stavbu koupaliště vedle Sportareálu v centru. Projekt zhruba za 108 milionů korun byl kvůli umístění terčem kritiky. Nové vedení města v čele s ANO se rozhodlo záměr opustit a vrátit se k plánům v Dubici. Stavba začala loni v březnu.

Vizualizace koupaliště v České LípěBazén s atrakcemi postavilo sdružení firem Metrostav DIZ a CL-Evans vedle zatopeného lomu v českolipské části Dubice, v němž je kvůli přemnoženým sinicím už léta koupání zakázané. Vodu se tam nedaří vyčistit. Projekt zpracovala společnost Centroprojekt Group, která v minulosti spolupracovala na koupalištích a akvaparcích v Pasohlávkách, Hradci Králové, ale také na Slovensku v Popradu nebo v chorvatské Poreči. Stavba je podle mluvčí téměř hotová, postupně se spouštějí technologie, napouštějí se bazény, dokončují se interiéry.

Vizualizace koupaliště v České Lípě"Vybudovali jsme také nové chodníky, veřejné osvětlení, na pláži je nový písek. Na louce za oploceným areálem jsme zbourali staré sociálky i nevzhledný altán, který nahradí nový. Opravené jsou překážky minigolfu," řekla starostka Jitka Volfová (ANO). Oproti původnímu projektu se přesunulo na nové místo 3D bludiště, opravy se dočkaly i vodní hrátky, které jsou součástí oploceného areálu. "Věřím, že i díky celkovým úpravám se areál v Dubici stane ideálním místem pro trávení volného času po téměř celý rok," dodala starostka.

Vizualizace koupaliště v České LípěPlně otevřený bude areál od neděle 2. června, podle mluvčí radnice se počítá s celodenním vstupným pro dospělého v hlavní sezóně od 1. června do konce srpna kolem 150 korun. "Počítáme také s rodinným vstupným a zvýhodněným vstupným pro seniory, studenty a děti. Bude umožněn také nákup permanentek, v rámci kterých budou mít lidé vstup do bazénu ve Sportareálu, na Severu i na koupaliště," dodala Kňákal Brožová. K dopravě na koupaliště v Dubici mohou lidé využít MHD - linku 203, která bude v sezoně o víkendech posílená.

čtk