Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nový Bor tančil o víkendu v rytmu brazilského karnevalu, navzdory nepříznivému počasí přilákal stovky lidí

20. 02. 2023 | 8:44

Nový Bor o víkendu rozproudil brazilský karneval. Netradiční masopust přilákal navzdory nepříznivému počasí stovky lidí. Veselý průvod maškar vedli opět bubeníci Tam Tam Batucady, tanečnice Vibrasil Samba Show a Novoborské mažoretky.

nový bor karneval5
Foto: www.novy-bor.cz

Dvoudenní oslavy Česko – brazilských dnů zahájila v pátek 17. února vernisáž fotografií předního českého violoncellisty Jiřího Bárty. Ten také vystoupil se svou ženou vynikající klavíristkou Terezií Fialovou a bubeníky Tam Tam Batucady. Společný koncert byl unikátní pouze pro Nový Bor. Potlesk sklidilo temperamentní vystoupení tanečnic Vibrasil Samba Show. Diváci také zhlédli dokument a projekci fotografií významného českého dokumentárního fotografa profesora Jindřicha Štreita s přednáškou o Braziliánech z Česka. Nechyběla ani ochutnávka brazilských specialit a společně s brazilským výtvarníkem a sklářem Ricardem Hoineffem si návštěvníci mohli namíchat latinskoamerické nápoje. Po vernisáži zahrála ve foyer kina skupina Roda de Samba.

Nad novoborským masopustem v duchu brazilského karnevalu převzala záštitu velvyslankyně Brazilské federativní republiky v ČR Sônia Regina Guimarães Gomes. Ta se zúčastnila dvoudenního masopustního programu, během něhož se sešla se starostou Jaromírem Dvořákem a místostarostou Tomášem Maškem či navštívila Lasvit.

www.novy-bor.cz