Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nový Bor vstoupí do asociace Národní sítě Zdravých měst. Chce tím přispět ke spokojenosti obyvatel

06. 11. 2023 | 18:56

Město Nový Bor vstoupí do asociace Národní sítě Zdravých měst, a zahájí tak projekt Zdravé město. Jeho hlavním cílem je podpora kvalitnějšího, zdravějšího a spokojenějšího života obyvatel. Zároveň dává veřejnosti možnost, aby se aktivně zapojovala do místního dění a ovlivňovala rozvoj v místě, kde žijí. O členství rozhodli zastupitelé města na svém říjnovém zasedání.

nový bor nový
Archivní foto

„Vstup do projektu nám umožní využívat příklady dobré praxe od zapojených obcí, akreditované vzdělávání, ale třeba i tzv. pocitové mapy nebo eAnkety jako zpětné vazby v nejrůznějších projektech se zapojením veřejnosti. Současně ale předpokládá větší zapojení občanů do řešení problémů ve městě i jejich větší zodpovědnost při realizaci aktivit,“ řekl místostarosta Tomáš Mašek, který je jmenovaným odpovědným politikem projektu v Novém Boru.

Účast města v síti obcí bude v roce 2024 probíhat ve zkušebním režimu. „Po roce projekt vyhodnotíme a na základě výsledků se zastupitelstvo města rozhodne, zda budeme pokračovat,“ doplnil Tomáš Mašek.

Národní síť Zdravých měst ČR byla založena 11 aktivními městy v roce 1994. V současné době má 137 členů, s regionálním vlivem na 2556 měst a obcí, ve kterých žije 6,094 milionu obyvatel (58% populace ČR). Ke členským municipalitám v Libereckém kraji se řadí například Liberec, Turnov nebo samotný Liberecký kraj.

www.novy-bor.cz