Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ondřej Chour zkompletoval na City Cross Runu v České Lípě zlatý hattrick

20. 09. 2022 | 12:14

349 závodníků ve třech závodech, 16 školních štafet, další desítky lidí na procházce a více než 100 lidí v rodinném běhu, prudký déšť i slunce. Takový byl 7. ročník závodu City Cross Run&Walk, který se v České Lípě uskutečnil v sobotu 17. září. Na hlavní trati 21km dokončil svůj zlatý hattrick domácí běžec Ondřej Chour, trať na 7km pak opanovala českolipská rodačka, olympionička Tereza Hrochová, která předběhla i všechny své mužské soupeře.

čl cros
Vítězové závodu na 21km: 2. Roman Mazůrek (čas 1h 18m 57s), 1. Ondřej Chour (čas 1h 15m 44s) 3. Pavel Ponikelský (čas 1h 24m 46s)

Novinkou letošního ročníku byla trať na 3km, kterou dokončilo 71 běžců. Premiérový titul na této krátké trati získal mezi muži Štěpán Sedlák, který trať dokončil za 11m a 30s, mezi ženami trať ovládla Lucie Křenčilová s časem 13m 48s. Královnou sedmikilometrové trati, v níž do cíle dorazilo 191 běžců, se stala běžkyně Tereza Hrochová, která závod dokončila v čase 26m a 44s a stala se tak absolutní vítězkou na této trati. „Běželo se mi hezky, jen mě zaskočil průběh tou továrnou, kde byl opravdu hodně kluzký povrch. Mou snahou bylo závod vyhrát, tak jsem ráda, že to vyšlo. Když to příště časově jen trošku půjde, ráda se na závod do České Lípy vrátím,“ řekla po doběhu Tereza Hrochová.

Loňské vítězství na sedmikilometrové trati mezi muži obhájil domácí běžec Jan Karko, který za svým loňským časem zaostal jen o necelou půlminutu. V letošním roce dokončil závod v čase 26m a 59s, za vítěznou Terezou Hrochovou zaostal jen o 15 vteřin.

Půlmaraton mezi ženami v letošním roce vyhrála Ema Pradová z Liberce, která závod dokončila v čase 1h 38m a 22s, celkově doběhla patnáctá. Mezi muži již potřetí za sebou dominoval českolipský běžec Ondřej Chour. Letos dokončil závod v čase 1h 15m a 44s, svůj loňský čas tak vylepšil o 36 vteřin. „Závod jsem si dnes užil, běžel jsem uvolněně, počasí nakonec vyšlo, takže podmínky ideální. Dokonce jsem si vylepšil svůj loňský čas, což jsem rád. Cílem bylo vyhrát i letos. Když už tu člověk jednou vyhraje, těžko chce něco jiného. Trať už znám, je to fajn vyběhnout z města do přírody,“ uvedl po doběhu Ondřej Chour. Náročnou půlmaratonskou trať nakonec zvládlo 87 běžců. S běžci změřila na této trati síly i českolipská handbikerka Petra Hurtová, která závod dokončila o čtyři vteřiny dříve než vítězný Ondřej Chour.

Do školní štafety, která se běží na 7x 1km, se letos přihlásilo celkem 16 škol, šest škol se utkalo o titul mezi ZŠ 1. stupně, 10 pak závodilo mezi ZŠ 2. stupňe. Mezi mladšími žáky zvítězila ZŠ Špičák Česká Lípa, mezi staršími si vítězství vyběhali žáci ZŠ Dr. M. Tyrše Česká Lípa.

Pořadatelem závodu City Cross Run & Walk je město Česká Lípa, hlavním organizátorem pak příspěvková organizace Sport Česká Lípa. Letošní ročník se měl původně běžet až o týden později, 24. září, kvůli termínu komunálních voleb byl závod přesunut o týden dříve, na sobotu 17. září. 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

www.mucl.cz