Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Otevření Cardio Fitness v České Lípě využily navzdory povinným rouškám desítky klientů

03. 12. 2020 | 14:35

Navzdory povinným rouškám využily dnes znovuotevření Cardio Fitness centra v České Lípě desítky jeho stálých klientů. Už v šest ráno dorazila první desítka lidí, obsazená byla dopoledne i skupinová lekce. Cvičení ale museli přizpůsobit rouškám, které jsou povinné. Areál fitcentra je poměrně rozlehlý, a tak tu za současných podmínek může najednou cvičit až 55 lidí. Tolik se jich dnes ale zatím nesešlo, řekl v poledne ČTK majitel Radek Procházka.

fitness-826940 1280
Ilustrační foto

Roušky jsou podle něj hodně omezující, a tak je třeba zátěž přizpůsobit. Není možné zvedat velké váhy, upravit museli i program skupinových lekcí. "Cvičení je lehčí, je tam méně kardia, aby to dokázali udýchat. Kdybych jim dal třeba (cviky) angličáky, tak to nevydrží a může jim být špatně," řekl trenér. Mnohem více také kontrolují klienty, kteří cvičí individuálně bez trenéra. Kvůli roušce hrozí podle něj riziko, že by třeba mohli omdlít. "Ani si nemusí uvědomit, že mají problém," dodal.

Koronavirová pandemie na provozovatele fitcentra tvrdě dopadla, odhaduje, že ho uzavření a omezený provoz připravily o více než polovinu tržeb. Od státu získal dotaci na nájem a z programu Antivirus také plat pro zaměstnankyni. "Měl jsem rezervy, ale teď už jsem skoro na dně, pokud nás znovu zavřou, nevím, jestli to zvládnu," poznamenal. I to je důvod, proč zdražil zhruba o deset procent vstupné a permanentky. "Prosinec a leden jsou pro nás velmi silné měsíce a já si potřebuju udělat nějakou rezervu pro případ, že nás zase zavřou," dodal Procházka.

Fitcentra musela zůstat na podzim více než dva měsíce zavřená. Na rozdíl od jara, kdy mohli lidé víc pobývat venku, teď počasí venkovním sportům příliš nepřeje. Právě období od října do prosince patří podle Procházky spolu se začátkem roku pro provozovatele fitcenter k nesilnějším obdobím. I proto fitness celou dobu zůstalo s klienty v kontaktu alespoň přes sociální sítě a denně nabízelo on-line cvičení. "Bylo zdarma, klienti byli ale skvělí, někteří si dokonce škrtali vstupy na permanentkách nebo nám na účet poslali peníze za lekci, aby nás podpořili," dodal Procházka. Doufá, že se opatření zmírní a klienti budou moci zase cvičit bez roušek.

čtk