Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po třiasedmdesátileté houbařce z Velkého Grunova pátrala policie i hasiči. Našli ji i s kolem

19. 10. 2019 | 20:24

Po třiasedmdesátileté houbařce z Velkého Grunova pátrali v noci na dnešek policisté a hasiči na Českolipsku. Do pátrání po ženě nasadili i psovoda a vrtulník s termovizí. Pátrání bylo nakonec úspěšné, ženu objevili krátce před půlnocí. O pátrání dnes informovala krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

houbypodzim
ilustrační foto

Pohřešování své ženy oznámil v pátek kolem 20:00 na tísňovou linku policie manžel. "Uvedl, že se kolem 13:00 hodiny vydala v okolí Velkého Grunova na houby a do večera se nevrátila domů. Po své ženě pátral celé odpoledne nejdříve sám, ale bez výsledku. S obavami o zdraví a život své ženy se proto obrátil na policisty," uvedla mluvčí.

Policisté zorganizovali pátrací akci, do které nasadili více než dvě desítky policistů a hasičů. Pátrací akce měla šťastný konec, krátce před půlnocí dostali dobrou zprávu od strojvedoucího osobního vlaku, který ženu spatřil u Velkého Grunova. Vedla jízdní kolo. Byla v pořádku, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a celodenní únavě se nestačila včas vrátit domů.

Policisté podle Šrýtrové doporučují lidem, aby se na houby vydávali pokud je to možné minimálně ve dvou a aby u sebe měli mobilní telefon. "Při procházce v lese u nich mohou nastat i náhlé zdravotní problémy. V těchto dnech se již také brzy stmívá a rychle se ochlazuje. Doporučujeme, aby se lidé nevydávali do neznámého terénu a také, aby vyhodnotili dobře své fyzické síly a měli i dostatečně teplé oblečení," dodala mluvčí.

čtk