Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poselství budoucím generacím obsahuje dopis, mince i noviny. Plastovou krabici zazdili u jeviště

29. 04. 2022 | 6:53

Pamětní schránku pro budoucí generace vložili ve čtvrtek 28. dubna 2022 členové vedení města Česká Lípa do budovy Jiráskova divadla. Plastovou krabici umístili do výklenku poblíž jeviště, který bude následně zazděn. Krabice je zabalená tak, aby na místě vydržela desítky let do doby, než ji někdo v budoucnu objeví a rozbalí.

Schránka obsahovala věci, které jsou pro nás v této době naprosto běžné, jako třeba kovové mince, jsou tam ale i propagační předměty města, mapy, denní tisk a také výtisky Městských novin. Členové vedení města pak svým následovníkům adresovali vzkaz, jehož celé znění si můžete přečíst níže.

Kromě schránky města jsou ve výklenku umístěné lahve, které při stavbě objevili pracovníci firmy Metrostav v přízemí divadla a také dobové noviny, které zde též našli.  

OBSAH SCHRÁNKY

DOPIS DO BUDOUCNOSTI: pozdrav vedení města těm, kteří schránku za xx let najdou a otevřou

MAPY: malovaná mapa Českolipska, České Lípy, českolipských restaurací + klasická mapa České Lípy a Českolipska

PROPAGAČNÍ MATERÁLY:

• Pozvánka do České Lípy 

• Kalendář akcí

• Pohlednice

• Plecháček s lipovým listem

KULTURNÍ KALENDÁŘ KULTURA DO KAPSY: vydávaný příspěvkovou organizací města Kultura Česká Lípa, která spravovala staré divadlo a bude mít na starosti i to nové

MINCE: 

• koruna, dvojkoruna, pětikoruna, desetikoruna, dvacetikoruna, padesátikoruna

• pamětní mince města Česká Lípa

DENNÍ TISK

MĚSTSKÉ NOVINY: aktuální dubnové vydání + všechna vydání, kde se píše o rekonstrukci Jiráskova divadla

PROGRAMY DIVADELNÍHO KLUBU JIRÁSEK: 

• Hamlet: poslední divadelní premiéra českolipských ochotníků ve starém divadle

• Maude, Lionel a prst Jacksona Pollocka + S vyloučením veřejnosti: inscenace, které českolipští ochotníci nazkoušeli v průběhu rekonstrukce divadla v jiných prostorách v Č. Lípě.

Text dopisu budoucím generacím zde.

www.mucl.cz