Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přerozdělené krajské daňové příjmy poputují i do České Lípy. Dostane se na silnice, stacionář či muzeum

20. 01. 2020 | 10:11

Necelých 47 milionů z celkové částky vyšších daňových příjmů Libereckého kraje poputuje také do České Lípy. Do rozpočtu Libereckého kraje totiž přiteklo v loňském roce o 404 milionů Kč na daňových příjmech více, než byl předpoklad. Krajští radní tak na svém jednání v úterý 14. ledna odsouhlasili zapojení těchto příjmů do rozpočtu na letošní rok.

CLmuzeumliparekonstrukce1Irma
archivní foto českolipského muzea Artur Irma

Největší částka pro Českolipsko, celkem 30 mil. Kč, je určena na opravu silnice z Dubice na Kozly. V letošním roce by chtěl kraj zvládnout opravit všechny propustky, mostky a další drobné dopravní stavby na této silnici, v roce 2021 se pak kompletně opraví i její povrch.

V letošním roce by chtěl kraj zvládnout opravit všechny propustky, mostky a další drobné dopravní stavby na této silnici, v roce 2021 se pak kompletně opraví i její povrch. Dalších 15 milionů je určeno na opravu části silnice v Častolovicích, kde došlo k havárii propustku. Peníze pak přitečou také do denního stacionáře na sídlišti Špičák, kde budou pořizovat nový automobil na převoz svých klientů (900 tis. Kč) nebo do vlastivědného muzea, kde se doplní některé potřebné technické vybavení (800 tis. Kč).

„Kromě těchto akcí na kraji počítáme s avizovanou kompletní rekonstrukcí několikakilometrového úseku silnice II/262 z Dobranova až po kruhový objezd u základní umělecké školy. I nadále se pokračuje s postupným vylepšováním jednotlivých oddělení v českolipské nemocnici. Je dobře, že se na kraji nebojíme velkých investic v jednotlivých městech a že jsou krajské investice v České Lípě opravdu smysluplné a viditelné,“ doplnila starostka České Lípy a statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

www.mucl.cz