Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro letošní ročník závodu City Cross Run & Walk vznikly unikátní medaile

05. 07. 2020 | 15:10

Nejen na nové trasy se mohou těšit běžci v rámci letošního ročníku závodu City Cross Run&Walk. Pro 5. ročník této sportovní akce, která letos proběhne v sobotu 26. září, totiž vznikly unikátní plastové a kovové medaile. Sponzorsky je pro město vyrobil hlavní partner závodu, českolipská firma Modus.

běh people-2592247 1280
Ilustrační foto

Autorem návrhu je designér Michal Vágner, za výrobu medailí je zodpovědný Jan Pašek. Medaile mají kulatý tvar o průměru 7,5 cm se srdíčkem uprostřed a budou se vyrábět ve dvou variantách. Všichni, kteří dokončí dva hlavní běžecké závody, získají medaili vyrobenou z fluorescenčního plastu s kovovým srdíčkem uprostřed. Všichni vítězové hlavních závodů a školních štafet pak získají medaili vyrobenou z broušeného nerezového plechu a to samozřejmě v bronzovém, stříbrném nebo zlatém provedení dle umístění. Plastových medailí firma MODUS dodá 800ks, těch kovových vyrobí pět sad. 

Inspirací pro konečný tvar medaile bylo logo města Česká Lípa, které je v medaili zakomponované v podobě srdíčka uprostřed. Do něj je pak doplněno i logo závodu s rokem konání. Díky srdíčku by měla medaile působit harmonicky a láskyplně. Materiál medaile, tedy plast a kov, jsou pak zvoleny zcela záměrně. Jedná se totiž o hlavní zpracovatelské materiály, ze kterých firma MODUS své produkty vyrábí.

„Oba materiály jsou důmyslně kombinovány tak, že je na konečný produkt možné pohlížet více směry a nositel medaile si v ní může najít to své. Pevný kov, lehký plast.  Kov jako materiál, který tu s námi byl odjakživa, plast jako produkt pokroku a posouvání se vpřed.  Plast má oproti samotnému kovu medaili zároveň odlehčit a dodat jí jiskru, svěžest a pohyb. Stejně jako závod,“ popisuje filosofii svého návrhu designér Michal Vágner.

Mezi první skicou a hotovou medailí uplynul jen necelý týden, finální podoba medaile měla v počátku ještě dalších asi šest konkurentů. „Některé byly zamítnuty hned na papíře, jiné až po vyrobení prvních vzorků z vybraných materiálů,“ dodává vedoucí provozní technologie Jan Pašek, který je za výrobu medailí zodpovědný.Medaile„Firma MODUS dodá medaile pro letošní závod zcela zdarma, zároveň na jeho organizaci přispěje nemalou finanční částkou. Běžci se pak navíc stejně jako v loňském roce mohou těšit na tu část závodů, které povedou výrobní halou této českolipské firmy. V minulém roce si pro závodníky připravili na trase nejedno překvapení a jak znám ředitele českolipského závodu Milana Dolejšího, zajímavé efekty si pro běžce připraví i letos. Vzájemné skvělé spolupráce si moc vážím a děkuji za podporu závodu i v letošním nelehkém roce,“ uvedl českolipský radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

Novinkou 5. ročníku závodu City Cross Run&Walk je prodloužení delší běžecké trasy ze 16 rovnou na 21 kilometrů. Méně zdatní běžci se mohou vydat na sedmikilometrovou trať, pro příznivce pomalejšího pohybu je připravena procházka. Na programu bude také oblíbený kilometrový rodinný běh a školní štafety. Startovné na dva hlavní běžecké závody činí 350 Kč, registrace běží už nyní na webu závodu ZDE.

www.mucl.cz