Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silnice k Lesnímu hřbitovu v Novém Boru bude do Dušiček průjezdná

24. 10. 2023 | 18:24

Práce na celoplošné opravě silnice a souběžné stavby cyklostezky z Nového Boru do Radvance se blíží do finále. Nejpozději v pátek 27. října 2023 zmizí zákazové značky a krajská komunikace bude opět průjezdná. Lidé se tak bez omezení dostanou na novoborský Lesní hřbitov uctít Památku zesnulých.

nový bor k hřbitovu
Foto: Petr Germanič

Svátek připadá na 2. listopadu. V tento den nebo o nejbližším víkendu lidé přijíždí na hřbitov zapálit svíčky příbuzným, případně ozdobit hroby květinami či věnci.

„Protože práce pokračují bez zádrhelů a podle harmonogramu, dohodli jsme se stavební firmou, že jakmile dokončí dopravní značení, silnici otevřou. A to právě i s ohledem na blížící se Dušičky, kdy na Lesní hřbitov zavítá mnohonásobně více lidí než obvykle,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Zhruba tříkilometrový úsek krajské silnice III/26847 mezi Novým Borem a Radvancem byl s výjimkou letních prázdnin uzavřený od letošního března z důvodu celoplošné opravy. Souběžně s tím tu probíhala stavba cyklostezky. Společný projekt obce Radvanec a města Nový Bor za 37 milionů korun finančně podpořil Státní fond dopravní infrastruktury částkou 24,9 milionu korun. Do celoplošné opravy komunikace Krajská správa silnic Libereckého kraje investovala 12,4 milionu Kč. Zakázku na obě akce kvůli lepší koordinaci navazujících prací soutěžil Liberecký kraj. Tendr získala firma STRABAG, a.s..

www.novy-bor.cz