Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U jezírka v Městském parku je nová srdíčková lavička. Nejen v májových dnech vítaný cíl 

03. 05. 2021 | 5:43

U jezírka v českolipském městském parku byla ve středu 28. dubna nainstalována nová monumentální lavička, za jejíž výrobou stojí českolipská firma Modus. Společnost vyrábějící osvětlení tím vyslyšela přání radnice, která chce právě v těchto časech novou lavičkou s motivem lásky potěšit nejenom zamilované páry, jak zdůrazňuje starostka Jitka Volfová.

láskaLidi
ilustrační foto

„Z kraje roku nás město Česká Lípa oslovilo, zda bychom mohli vyrobit svítící objekt pro příležitost oslavy všech zamilovaných - Valentýna. Přemýšleli jsme a z počátečních úvah dospěli k myšlence vyrobit lavičku ve tvaru srdce, kterou navrhl náš designér Michal Vágner,“ prozrazuje Milan Dolejší, ředitel Modusu.

Foto: www.mucl.cz

„Na originální lavičce navíc najdete vzkaz, hlubokou pravdu, kterou přibližně před padesáti lety pochopil jeden francouzský letec, kterému Malý princ nakreslil beránka. O jaký vzkaz jde, to se každý musí přijít podívat sám,“ podotýká Milan Dolejší. „Lavička je darem firmy Modus a všech našich zaměstnanců městu Česká Lípa. Není to však zdaleka jediná veřejně prospěšná akce, do které jsme se pustili se stejnou chutí jako do lavičky. Minulý rok jsme například formou daru nasvítili českolipský kostel Mistra Jana Husa, který stojí rovněž v Městském parku. Podporujeme také českolipský City Cross & Run, který se v České Lípě poběží i letos na podzim, a řadu dalších projektů. Letos například připravujeme také velkolepé osvětlení Křišťálového chrámu v Kunraticích. Dělá nám velikou radost, když můžeme v našem okolí vytvářet dobré věci a být užiteční pro společnost,“ dodává ředitel Modusu. 

Na instalaci lavičky se přišla koncem dubna podívat také starostka Jitka Volfová, která před několika měsíci spolupráci s Modusem na novém objektu oslavujícím lásku iniciovala. „Děkuji všem, kteří se na vzniku nevšední lavičky podíleli. Mé velké poděkování patří především panu Vágnerovi, který do svého kreativního návrhu spolu se symbolem lásky zakomponoval logo České Lípy. Ráda bych zdůraznila, že si velice cením přístupu firmy k našemu městu. Vážím si její ochoty a jsem ráda, že tu takovou firmu máme,“ dodává starostka.   „Občanům přeji, aby se jim lavička líbila a aby na ní prožili krásné okamžiky se svými nejbližšími, a to nejen v máji, který je měsícem lásky.“