Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V anketě novoborských občanů získala největší podporu výstavba venkovního víceúčelového bazénu

15. 10. 2019 | 10:03

Obyvatelé Nového Boru dostali v anketě městského úřadu možnost vybrat ze sedmi investičních akcí ty, které pokládají za nejpotřebnější. Zvítězila stavba venkovního víceúčelového bazénu, následovala stavba krytého bazénu, revitalizace hlavní třídy T.G.M. a generální rekonstrukce městského kina. Kromě toho lidé poskytli celou řadu inspirativních tipů na další investice.

bazen ilustr
ilustrační foto

Do ankety, která probíhala přes letní prázdniny, se zapojilo 888 obyvatel. Z toho 728 z nich využilo možnost hlasování online, zbývající část vyplnila anketní lístky. „Potěšilo nás, že se do ankety zapojilo tolik lidí. Jejich aktivita na ovlivnění budoucí podoby města je pro nás zavazující. Začali jsme již činit kroky a jednáme s představiteli TJ Jiskra o postupu realizace stavby venkovního bazénu,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

V anketě, jejímž smyslem bylo sladit přání obyvatel a investiční politiku města, si mohli lidé vybrat ze sedmi velkých investičních akcí - venkovní víceúčelový bazén, dopravní terminál, venkovní kluziště, revitalizaci hlavní třídy T.G.M. a Tyršova náměstí, krytý bazén a generální rekonstrukci městského kina. Hlasovat mohli udělením známky od 1 do 7, kdy jednička náležela projektu, který osobně považují za nejlepší, nejpotřebnější.

Na prvním místě se v předstihu umístila stavba venkovního bazénu (2678 bodů), na druhém místě pak krytý bazén (3125 bodů), bronzovou příčku obsadila revitalizace hlavní ulice T.G.M. (3193 bodů). Následovala generální rekonstrukce městského kina (3328 bodů), stavba dopravního terminálu (3483 bodů), stavba venkovního kluziště (3741 bodů) a revitalizace Tyršova náměstí (4025 bodů).

Účastníci ankety ve velké míře využili i možnost napsání vlastního investičního tipu. Mezi nimi se nejčastěji opakovala revitalizace bývalého cyklistického areálu na multifunkční park se sportovišti, dětským a workoutovým hřištěm a zázemím pro pořádání kulturních akcí. Lidé také požadovali rekonstrukce komunikací a navýšení počtu parkovacích míst, výstavbu nových bytů či více zeleně. „Na opravách silnic a chodníků pracujeme průběžně, v některých lokalitách, jako je například Hřebenka a Palackého, musíme sladit naše již připravené akce s plynaři nebo Severočeskou vodárenskou společností, které tu plánují příští rok rekonstrukce sítí. Zabýváme se i přípravou výstavby bytů, nové by měly vyrůst místo ruiny v Nemocniční ulici, kterou jsme před časem odkoupili a nechali zbourat. Mapujeme i další možnosti s využitím dotace na výstavbu bytů ministerstva pro místní rozvoj,“ přiblížil další kroky v investicích města Jaromír Dvořák s tím, že budou realizované v závislosti na rozpočtu a rozhodnutí zastupitelů města.