Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V České Lípě nechali dnes vydezinfikovat některé exponované prostory městského úřadu ozonem

29. 03. 2020 | 16:27

V České Lípě nechali dnes dopoledne vydezinfikovat některé exponované prostory městského úřadu ozonem, řekla ČTK mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Česká Lípa je v Libereckém kraji jedním z mála měst, kde zachovala úřední hodiny v pondělí a ve středu. Třeba Liberec nebo Jablonec nad Nisou své úřady zavřely.

ozon2
Ilustrační foto, Artur Irma

"Zařízení jsme dali do budovy v Děčínské ulici, kde je registr vozidel, ale také občanské průkazy a pasy," uvedla. Dezinfikovaly se i prostory živnostenského úřadu a pracoviště řidičských oprávnění.

Městský úřad v České Lípě je od 18. března v omezeném režimu, úřední hodiny jsou v pondělí od 08:00 do 11:00 a ve středu od 13:00 do 16:00. Odbor sociálních věcí a zdravotnictví je otevřený v pondělí a ve středu vždy od 09:00 do 12:00. Úřad zažívá velký nápor, minulou středu odbavil ve zkráceném čase 200 lidí, na všechny se ale nedostalo. Lidé přicházeli i dvě hodiny před otevřením, řada z nich přitom podle mluvčí radnice vyřizovala věci, které nebyly nezbytné.

Česká Lípa je s 37.500 obyvateli třetím největším městem v Libereckém kraji. Jako jedno z mála velkých měst zachovala úřední hodiny. Třeba stotisícový Liberec zrušil kvůli koronaviru úřední hodiny už 16. března. Ke stejnému kroku se rozhodli také v sousedním Jablonci nad Nisou, kde je možné úřední záležitosti vyřídit po předchozím telefonickém objednání. V podobném režimu funguje například i radnice v Semilech.

čtk