Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

56. ročník J50 se nezadržitelně blíží, srdce Jizerek jím ožije od 9. do 12. února. Jak se do Bedřichova dostanete?

05. 02. 2023 | 13:33

Již příští týden, v termínu 9. až 12. února, započne 56. ročník ČEZ Jizerské 50 a nastává čas posledních příprav a informací. Nyní vám přinášíme informace o dopravě na místo dění.

jiz50Dav
archivní foto

Příjezd autem do Bedřichova bez parkovací karty je možný pouze ve čtvrtek a pátek. K dispozici vám budou všechna veřejná parkoviště kromě A1, které bude pro veřejnost 9. 2. částečně a 10. 2. zcela uzavřeno. Parkovné se platí při výjezdu a parkovací místo si nelze rezervovat. Na sobotní a nedělní závodní den je vjezd možný pouze s předem objednanou parkovací kartou, která bude závodníkům vydána při registraci v Liberci v OC Nisa. 

V sobotu a v neděli bude pro závodníky zdarma zajištěna speciální kyvadlová autobusová doprava z Liberce a budou posíleny autobusové linky č. 101 z Jablonce nad Nisou. Na víkend bude také zajištěna speciální doprava pro závodníky i z Janova nad Nisou.

Memoriál Expedice Peru 1970

Historie Jizerské 50 sahá do roku 1968, kdy se konal první závod jako zimní příprava horolezců na sezónu. Když se v roce 1970 vypravili jedni ze zakladatelů závodu na horolezeckou Expedici Peru, netušili, jaký osud je čeká. Pod kamennou lavinou peruánského Huascaránu přišlo o život 14 členů výpravy, patnáctý zemřel ještě o pár dnů dříve. Od té doby nese závod přídomek Memoriál Expedice Peru 70. Vzpomínka na horolezce je od té doby nedílnou součástí slavnostního zahájení Jizerské 50.

https://jiz50.cz/