Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dobrovolní hasiči v Jabloneckých Pasekách budou mít nový automobil

27. 11. 2020 | 13:27

Zastupitelé Jablonce nad Nisou odsouhlasili nákup nového automobilu pro dobrovolné hasiče z jednotky v Jabloneckých Pasekách za 1,3 mil. korun. Na nákup vozu získalo město dotace z výzvy Ministerstva vnitra i od Libereckého kraje.

hasiči suto Detrich1
Ilustrační foto: HZS LK

Statutární město Jablonec nad Nisou požádalo o dotaci na nákup vozu z výzvy Ministerstva vnitra – generální ředitelství HZS ČR v rámci programu Dotace pro jednotky SDH obcí pro rok 2020. „Jelikož ministerstvo dotaci ve výši 450 tisíc korun potvrdilo, zařadil Liberecký kraj nákup vozu mezi dotace z vlastního rozpočtu a Jablonec podpořil dalšími 300 tisíci korunami. Podíl města tak činí zhruba 550 tisíc korun,“ vysvětluje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu, s tím, že nákup nového vozu vychází ze zákona o požární ochraně, dle kterého má obec povinnost udržovat akceschopnost jednotek sboru dobrovolných hasičů.

JN/Jana Fričová