Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní výchovu na dětském hřišti v Jablonci finančně podporuje kraj i stát

18. 12. 2020 | 18:15

Liberecký kraj ze svého rozpočtu podpořil částkou přesahující 70 tis. korun dopravní výchovu na Dětském dopravním hřišti v Jablonci nad Nisou. Kromě něj finančně na dopravní výchovu přispívá také Centrum služeb pro silniční dopravu.

cyklo děti bike-775799 1280
Ilustrační foto

Městská policie získala dotaci z rozpočtu Libereckého kraje na podporu dopravní výchovy v roce 2020. „Jedná se o částku 71 400 Kč, což se rovná stokorunovému příspěvku za jednoho žáka 4.třídy základní školy, který se účastní závěrečné zkoušky završené vydáním průkazu cyklisty,“ říká Bronislava Klimentová, vedoucí dopravního hřiště, s tím, že KÚ LK vyplácí tuto dotaci do maximální výše 85 tis. korun. Podle jejích slov z krajské dotace jablonecká městská policie pořídila venkovní nůžkový stánek, nový projektor k interaktivní tabuli a nářadí pro údržbu a provoz na dopravním hřišti.

„Další dotaci týkající se výuky dopravní výchovy dle tematického plánu Ministerstva dopravy ČR poskytuje Centrum služeb pro silniční dopravu, což je příspěvková organizace ministerstva. Příspěvky jsou ve výši dvě stě korun za výukovou hodinu a 150 Kč za hodinu přípravy,“ dodává Klimentová.

JN/Jana Fričová