Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec čekají od začátku března změny v městské hromadné dopravě

26. 02. 2021 | 18:45

V pondělí 1. března začínají platit změny v jablonecké městské hromadné dopravě (MHD). Týkají se hlavně jízdních řádů některých linek. Podstatnou změnou bude ale nové umístění předprodeje, které se z autobusového nádraží stěhuje do Eurocentra.

jablonec dopravaJablonec2
Foto: Artur Irma

Nové umístění informační kanceláře a předprodeje společnosti Umbrella Coach & Buses si vyžádalo rozhodnutí společnosti BusLine budovu na autobusovém nádraží opustit. „Proto nový jablonecký dopravce přemístí svou informační kancelář a předprodej jízdenek, a to od pondělí 1. března,“ říká ředitel Jablonecké dopravní, a.s. (JD) Luboš Wejnar. Nové útočiště našla společnost Umbrella v Eurocentru, vchod je z Jiráskovy ulice. Provozní doba je po-pá 7-12.30, 13-19; so 7-13; ne 13-19 hodin.

Úpravy linek

Linka č. 103 – ukončení spojů v dopravní špičce v zastávce U Tenisu (do 28. 2. 2021 spoje zajížděly až do zastávky Horní Proseč);

Linka č. 105 – prodloužení spojů v době dopravní špičky ze zastávky U Tenisu až do zastávky Horní Proseč (touto úpravou dochází ke zkrácení intervalů mezi spoji v pracovní dny ve špičce v úseku U Tenisu – Horní Proseč ze 60 na 30 minut);

Linka č. 106 – úprava časů odjezdů spojů od nádraží Jablonecké Paseky. Kvůli lepším přestupním vazbám a návaznosti na další linky na autobusovém nádraží budou spoje odjíždět o tři minuty dříve. Současný odjezd v 19 a 49 minutu, nový odjezd ze zastávky Nádraží Jablonecké Paseky v 16 a 46 minutu.

Stále platí, že kvůli vládním opatřením jsou zrušené školní linky č. 131, 132, 133 a dále nejsou zabezpečené na ostatních linkách školní spoje označené číslicí 40.

„Žádáme cestující, aby nenastupovali do autobusů bez zakrytých úst a nosu. Nově musí být zakrytí respirátorem nebo obdobným prostředkem. Už neplatí možnost dvou chirurgických roušek na sobě,“ upozorňuje Wejnar.

JN/Jana Fričová