Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec má svůj vánoční strom, týden pod ním bude Ježíškova schránka na dopisy 

22. 11. 2022 | 10:24

Uprostřed jabloneckého Mírového náměstí stojí od pondělí 21. listopadu vánoční strom. Jablonecký primátor Miloš Vele jej rozsvítí o první adventní nedělí 27. listopadu v 17 hodin odpoledne. Týden bude pod stromem Ježíškova schránka na dopisy.

 

JNstrom22instalace-vanocniho-stromu
Z původních 18 metrů musely TSJ kvůli bezpečnosti smrk zkrátit na metrů dvanáct. Foto: SMJ

Jabloneckým vánočním stromem je smrk ztepilý, který až do pondělního rána rostl v soukromé zahradě v ulici Pionýrů. „Dopoledne v osm hodin jej pracovníci technických služeb pokáceli. Využili jsme pomoci stromolezce a jeřábu,“ popisoval kácení stromu Jaroslav Knížek, jednatel Technických služeb Jablonec.  

Z původních 18 metrů musely TSJ kvůli bezpečnosti smrk zkrátit na metrů dvanáct. Nyní jej ozdobí a v neděli jej jablonecký primátor Miloš Vele společně s duchovním Štěpánem Smolenem rozsvítí. Vánoční atmosféru podkreslí vystoupení sboru Iuventus, gaude!.  

Strom se rozsvěcí v 17 hodin, ale už od 15 hodin se na Mírovém náměstí otevřou stánky s občerstvením, další program je však připravený i na jiných místech - Program rozsvěcení vánočního stromu.

Od první do druhé adventní neděle 5. prosince bude pod vánočním stromem schránka na dopisy pro Ježíška. „Neváhejte a pošlete dopisy Ježíškovi včas, aby vám stihl odpovědět,“ vyzývá děti Lucie Kocourková z oddělení kultury a sportu jabloneckého magistrátu.

JN/Jana Fričová