Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec průběžně opravuje 55 autobusových čekáren, vyčlenil na to 150 tisíc

07. 09. 2019 | 10:41

Autobusy městské hromadné dopravy v Jablonci a okolí zastavují na více než 250 zastávkách. Z toho je 55 čekáren ve vlastnictví města. V letošním roce na jejich opravy vyčlenilo 150 tisíc korun.

 

JNčekárna Mšeno
Foto: SMJ

Autobusové čekárny, které má město ve svém majetku, postupně opravují Technické služby Jablonec nad Nisou (TSJ). Město zároveň průběžně nechává opravovat i chodníky a autobusové zálivy u přístřešků pro cestující. Vloni prošla takovou opravou například zastávka na Rýnovické ulici.

„Letos prošly opravou zastávky Mšeno Kaplička a Mšeno Škola, které mají i nový nátěr. Snažíme se, aby byly zastávky pro cestující městskou hromadnou dopravou co nejpřívětivější,“ vysvětluje vedoucí technického odboru Pavel Kozák s tím, že jsou čekárny častým terčem vandalů, kteří spreji malují na lavičky a stěny čekáren.

„Technickým službám vytipováváme zastávky, které je potřeba přetřít, kde je třeba opravit lavičku nebo vyměnit poškozené části,“ informuje ředitel společnosti Jablonecká dopravní Luboš Wejnar a dodává, že podněty na opravy město sbírá také v rámci pravidelných setkávání s občany a prostřednictvím internetových aplikací. Město tak bylo mimo jiné upozorněno na nutnost opravy zastávky Ještědská ve směru na Žižkův Vrch.

Pod správu města také spadají zastávky na autobusovém nádraží. „Aktuálně oddělení správy komunikací řeší část padající zdi v hlavním části krytého přístřešku nástupiště na autobusovém nádraží. Nyní čekají na vyjádření státní správy, protože místo opravy se nachází v ochranném pásmu toky řeky Nisy,“ říká Kozák a dodává, že oprava stěny by měla být provedena do konce září.

V Jablonci je 73 autobusových čekáren s přístřešky. V majetku města jich je 55 a 18 vlastní firma euroAWK. Celkem je na Jablonecku 250 autobusových zastávek.

JN/Jana Hajná