Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec ruší vánoční program včetně prodeje Primátorského svařáku a štědrovečerního posezení s osamělými seniory

26. 11. 2021 | 13:41

Na páteční ráno svolal primátor města Jiří Čeřovský jednání krizového štábu. Důvodem bylo vyhlášení nouzového stavu v souvislosti se šířící se epidemií COVID-19 a koordinace chodu města za dodržení platných opatření.
 

seniorkaLupa
ilustrační foto

Na základě současné epidemiologické situace město Jablonec nad Nisou ruší nejen vánoční trhy, ale také oblíbený prodej Primátorského svařáku a štědrovečerní posezení s osamělými seniory. Ke štědrovečernímu posezení primátor města Čeřovský poznamenal: „Je nám líto, že tato akce nemůže proběhnout tradičním způsobem. Vždy se jednalo o příjemné setkání s lidmi, kteří nám mají co říci a na které bychom neměli zapomínat.“

Připravený adventní program ve městě bude vzhledem k aktuální epidemiologické situaci ochuzen také o další dvě akce. Město přesunulo promítání pro seniory filmu Karel a dvojí divadelní představení pro seniory Edith Piaf Dnes nechci spát sama na pozdější příhodnější termín. David Mánek, náměstek primátora pro oblast humanitní, k tomu sdělil: „Již nyní byly obě akce prakticky vyprodané. Velmi mě mrzí jejich zrušení, protože možnost setkávat se a zažít kvalitní kulturu je v době adventu naprosto zásadní. Věřím, že všichni, kteří si vyzvedli lístky, porozumí našemu rozhodnutí, které děláme především kvůli ochraně jejich zdraví.“ Náhradní termíny město stanoví s ohledem na vývoj rizika nákazy Covid-19, v úvahu přicházejí jarní měsíce roku 2022.

Další zrušené akce:
4.12.2021 18:30
ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU V KOKONÍNĚ

27.11.2021 15:00
RÝNOVICE SOBĚ!

9.12.2021 Eurocentrum
ROSE MELODY & AMEDEUS KVARTET

18.12.2021 Eurocentrum
KRUCIPÜSK: 30 KRUCILET

29.12.2021 Eurocentrum
… A JEŠTĚ TROCHU SWINGU PŘED SILVESTREM

JN/Jana Matěchová