Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec vypracoval změnu územního plánu v souladu s peticí obyvatel Horní Proseče 

21. 10. 2019 | 7:58

O změnu platného územního plánu požádali občané Horní Proseče. Své důvody uvedli v petici, kterou předložili na jablonecký magistrát. Předmětem změny měl být převod pozemků z kategorie ploch zastavitelných do nezastavitelných. Zastupitelé vzali petici na vědomí.

horní proseč
Obytná zástavba na Horní Proseči v Jablonci.

Petici požadující změnu územního plánu Prosečtí podali na jablonecký magistrát letos v červnu. „V ní požadují ponechat nezastavěné plochy na konkrétních pozemcích v Proseči nad Nisou,“ konstatuje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že také město připravilo Podnět na pořízení změny územního plánu ve smyslu redukce zastavitelných ploch na zmíněných pozemcích.

Petenti připomněli, že zmíněné louky využívají rodiny s dětmi k rekreaci po celý rok. Navíc je zde přirozený koridor pro migrující zvěř. „Případná výstavba by mohla nenávratně narušit prameny a vodní režim, jelikož zelená plocha je důležitá pro přirozené vsakování dešťové vody do krajiny,“ říká se v petici. 

Zastupitelé na svém říjnovém jednání schválili podnět na pořízení změny územního plánu ve smyslu redukce zastavitelných ploch v daném území i s možností finálního řešení, že předmětné území zůstane nezastavitelné.

JN/Jana Matěchová