Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecká radnice bere v úvahu předvánoční úklid a ve čtvrtek do ulic dodá velkoobjemové kontejnery

10. 12. 2019 | 16:36

Ve čtvrtek 12. prosince 2019 odpoledne budou na několika místech v Jablonci nad Nisou přistaveny kontejnery na velkoobjemový odpad. Kontejnery budou k dispozici do pátečního rána.

odpadVelkokapacita
ilustrační foto

„Víme, že před Vánoci se často v domácnostech dělá velký úklid, proto jsme se rozhodli přistavit do jednotlivých částí města velkoobjemové kontejnery. Některý druh odpadu tak budou moci Jablonečané do kontejnerů odkládat až do pátečního rána,“ říká náměstek primátora Milan Kouřil a upozorňuje, že kontejnery nejsou určené na odpad z podnikání. Naopak je možné do nich odložit např. nábytek, matrace, koberce, linolea, lyže, sáňky, boby, kola, dveře, WC, umyvadla, plastové vany, atd.

„Do kontejnerů rozhodně nepatří stavební suť, komunální odpad, který patří do klasické popelnice, a odpad tříděný, biologický a elektrozařízení,“ doplňuje Kouřil.

Pokud občané nestihnou ambulantní svoz, mají nárok na bezplatné odevzdání velkoobjemového odpadu (do 200 kg za rok) ve sběrných dvorech - překladiště Proseč, Dalešická ul. v Kokoníně, Belgická ul., Želivského ul. Podmínkou je uzavřená smlouva na odvoz a zneškodnění směsného komunálního odpadu.

Rozpis zastávek ambulantního svozu velkoobjemového odpadu

Antala Staška (nad přejezdem)

B. Němcové (naproti domu č. 30)

ul. 1. máje x Hluboká

J. Hory (u parkoviště)

Mládí (pod Policií)

F. L. Čelakovského ī U Hřiště

Mšenská (u č. 26 na parkovišti)

U Zahrádek ī Vedlejší

Na Úbočí (u domu č. 17)

Polní (u garáží)

Na Roli x Polní

Stará Osada

Prosečská (za hasičárnou)

Na Kopci x Panenská

Na Výšině (u garáží)

Nová Pasířská ī U Balvanu

Pivovarská (u kontejnerů)

Pod Hájem (u kontejnerů)

U Zastávky

Vysoká (u pošty)

Zlatá (u hřiště)

Erbenova (u domu č. 17)

Na Vršku (u domu č. 16)

Vrchlického sady