Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecký magistrát rozdává roušky a respirátory seniorům a obyvatelům vyloučených lokalit

09. 03. 2021 | 16:04

Minulý týden jablonecký magistrát rozdával mezi seniory a sociálně slabé občany chirurgické roušky, které obdržel od státu prostřednictvím potravinové banky. Roušky jsou určené pouze k užívání venku v zastavěném území, nikoli v obchodech, na úřadech nebo ve zdravotnických zařízeních.

covid senior man-5410293 1280
Ilustrační foto

Tento týden potravinová banka dodala na úřad respirátory pro seniory a obyvatele sociálně vyloučených lokalit. „Část respirátorů stejně jako minulý týden předáme úřadu práce, část použijí asistenti prevence kriminality pro své klienty. Prioritně však v přízemí radnice budou pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví rozdávat respirátory seniorům, a to ve středu od 10 do 12 a od 13 do 15 hodin,“ doplňuje náměstek pro oblast sociální David Mánek.Foto: JNVýdejní místo v přízemí radnice mezi hlavních vchodem a kavárnou bude viditelně označené, respirátory se budou po šesti kusech vydávat seniorům a občanům ze sociálně vyloučených lokalit ve středu 10. března od 10 do 12 a od 13 do 15 hodin nebo do vydání zásob. „Je třeba dodržovat platná vládní opatření, to znamená dvoumetrové vzdálenosti, zakrytá ústa a nos,“ připomíná náměstek David Mánek.

JN/Jana Fričová