Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecký magistrát snížil alokace v městských dotačních programech

04. 06. 2020 | 18:36

Od 1. dubna přijímá oddělení dotací jabloneckého magistrátu žádosti o dotace do Programu podpory výstavby technické infrastruktury (TI) a do Programu obnovy městské památkové zóny (MPZ). Administraci žádostí zastavila pandemie koronaviru.

jablonec kostel Anna02 menší
Foto: JKIC

V Programu obnovy MPZ zatím evidujeme tři žádosti o dotace, v Programu TI dvě žádosti do 1. kola (tzv. projektový záměr) a tři žádosti o dotace do kola druhého,“ konstatuje vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová.

Oba dotační programy však byly vlivem restriktivních opatření upravené, a to tak, aby se v městském rozpočtu 2020 uspořily tři miliony korun. „Návrh vychází z faktu, že dotace se vyplácejí až po realizaci, proto nově budou žadatelé závěrečné vyúčtování na oddělení dotací předkládat až po schválení městského rozpočtu pro rok 2021, nejdříve od 1. března příštího roku,“ vysvětluje Habadová s tím, že zároveň dochází ke snížení alokace každého z obou městských dotačních programů z částky 1,5 milionu korun na milion jeden.

JN/Jana Fričová