Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jarní zpívání s IUVENTUS, GAUDE! na podporu nemocných rakovinou a jejich blízkých v Eurocentru

28. 03. 2023 | 8:52

30. 3. 2023 se v jabloneckém Eurocentru uskuteční od 18:00 benefiční koncert oceňovaného dětského pěveckého sboru IUVENTUS, GAUDE! na podporu bezplatných služeb onkologicky nemocným a jejich blízkým. Akce se koná v rámci Tulipánového měsíce. Měsíce, který již pojedenácté realizuje nezisková organizace Amelie, z.s. na podporu onkologicky nemocných a osvětu veřejnosti.

IUVENTUS, GAUDE!
Dětský pěvecký sbor IUVENTUS, GAUDE!

Amelie, z. s. poskytuje od roku 2006 psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým. Centrum v Liberci funguje od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je doposud jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým komplexně a odborně.

„Onkologicky nemocní a jejich blízcí u nás najdou sociální poradenství, podporu psychologa i různé aktivizační činnosti od pohybových, tvůrčích, kulturních až po vzdělávací. S našimi službami fungujeme i na onkologii nemocnice v Liberci a od dubna je plánována i užší spolupráce s onkologií v jablonecké nemocnici. Nesmím zapomenout na nově v Liberci vzniklý specializovaný dobrovolnický program pro onkologicky nemocné a na možnost využít linku Amelie“ říká Mgr. Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci.

Cílem Amelie je, aby klient získal co největší podporu ve své náročné situaci tak, aby mu pomohla k jeho co největší soběstačnosti a eliminovala problémy, které mu onkologická nemoc do života přináší. Svými službami slouží organizace jako doplněk zdravotnické péče o nemocné v sociální a psychologické oblasti.

„S potěšením jsme přijali nabídku uspořádat benefiční koncert, jehož hlavním smyslem je podpora dobročinné organizace Amelie v Liberci. Jsme vděční, že děti mají příležitost pomoci svou hudbou a zpěvem něčemu, co má velký smysl a přitom alespoň malým dílem pomoci těm, kteří pomoc potřebují. Tento koncert nám také umožní přispět k rozšíření povědomí o psychosociální podpoře onkologicky nemocných a jejich blízkých, kterou Amelie poskytuje. Věříme, že návštěvníci večera si koncert užijí a zároveň je bude těšit, že přispívají na dobrou věc. Veškerý výtěžek z koncertu poputuje na podporu bezplatných odborných služeb libereckého Centra Amelie.“ uvádí Jitka Holová, předsedkyně SRPDŠ při ZUŠ Jablonec nad Nisou a koordinátorka.

Veškeré služby Amelie jsou onkologicky nemocným a jejich blízkým poskytovány bezplatně, aby si je mohli dopřát i ti, kteří si je sami finančně dovolit nemohou.

„Moc děkujeme pěveckému sboru IUVENTUS, GAUDE! za podporu, která nám pomůže zajistit bezplatné služby onkologicky nemocným a zároveň šířit osvětu o fungování Amelie v Libereckém kraji.“ dodává Kuntošová

Vstupné na koncert na podporu Amelie je 120 Kč. Možnost zakoupení vstupenky v předprodeji: www.kulturajablonec.cz/akce/jarni-zpivani-s-iuventus-gaude/

Koncert probíhá za podpory města Jablonec nad Nisou.

TZ/Petra Kuntošová