Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jeronýmova ulice byla nejproblematičtější a nekritičtější částí jabloneckého sídliště Šumava

28. 11. 2023 | 5:38

V provozu je opět ulice Jeronýmova na Šumavě. Od letošního února tu probíhaly stavební úpravy, za které město zaplatilo více než 35 mil. korun. Revitalizace sídliště Šumava bude pokračovat dalšími dvěma navazujícími etapami, které jsou v plánu na roky 2024 a 2025.

JNvěž3letecky
Jablonec z výšky, archivní foto

Nad dalšími tématy týkající se lokalit Šumava a Jablonecké Paseky proběhne setkání veřejnosti s kanceláří architektury ještě v závěru listopadu.

Právě oblast ulice Jeronýmova byla tou nekritičtější a nejproblematičtější částí jabloneckého sídliště Šumava, a to jak z pohledu dopravní obslužnosti a parkování, tak vzhledem k zanedbanosti silnice, chodníků, schodišť, kontejnerových stání i zeleně. Nyní tu jsou nová odvodněná parkovací stání, opravená je komunikace, opěrná zeď i schodiště, k dispozici je dětské a workoutové hřiště, rekonstrukcí prošlo i veřejné osvětlení.

„V rámci stavby bylo nutné pokácet nevhodnou či nezdravou zeleň. Tu, která zůstala, ošetřit a vysadit novou. Součástí úprav je i nový mobiliář, jako jsou lavičky, odpadkové koše včetně těch na psí exkrementy nebo informační tabule,“ dodává jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

„Ve čtvrtek 30. listopadu od 17 hodin je naplánované setkání s veřejností, a to v jídelně Základní školy Šumava. Budeme se společně bavit nad novou podobou náměstíčka v Jitřní, probereme, čím je důležité a jaká jsou očekávání od jeho proměny, zároveň budeme pro územní studii Charakteru zástavby a koncepce mobility města s obyvateli řešit, jaká zástavba je pro ně v Pasekách a na Šumavě ta hodnotná a jak snadno se mezi ní pohybují,“ říká Markéta Hugová z kanceláře architektury města jabloneckého magistrátu.

JN/Jana Fričová