Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jizerská 50 nebude, velká část doprovodného programu ale zůstane v Jablonci zachována

05. 02. 2024 | 16:46

Organizátoři sice kvůli počasí zrušili 57. ročník závodu Jizerská padesátka, velká část doprovodného programu, který připravili v Jablonci nad Nisou, přesto zůstane zachována, informovali jsme již o víkendu. V pátek se od 20:00 na Mírovém náměstí uskuteční plánovaný koncert brněnské skupiny Poletíme? a od 17:00 bude i promítání v kině Radnice, které uvede český film Padesátka za symbolické vstupné 50 korun, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová.

jizerska50 2023-5
Archivní foto, Artur Irma

Uskuteční se také plánovaná výstava fotografií z minulých ročníků Jizerské 50. "Na venkovních panelech bude od středy výběr toho nejzajímavějšího," řekla Fričová. V pátek v podvečer také návštěvníci, kteří zamíří na akce v centru města, mohou potkat tajemného ducha Jizerských hor Muhu. Kvůli pátečnímu programu bude podle Fričové posílené autobusové spojení mezi Jabloncem a Bedřichovem, víkendové posily, které měly zajistit dopravu závodníků a diváků do Bedřichova, ale nepojedou.

Program doplní kulturní a kreativní centrum Nisa Factory, které vzniklo v bývalé textilní a bižuterní továrně Silka. Na sobotu připravili výtvarné dílny pro rodiče s dětmi. "Už v 09:00 se otevře dílna pro děti se speciálním programem Korálkoví lyžaři, od 10:00 do 14:00 bude Kamila Parsi na místě vyrábět skleněné vinuté figurky na špendlíku. Chceme tak navázat na tradici světoznámých skleněných figurek lyžařů, tolik typických pro náš region, jejichž autorem byl Jaroslav Brychta," uvedla Zuzana Slámová z Nisa Factory. Neuskuteční se ale plánovaná beseda s Davidem Vávrou a Zdeňkem Lhotským.

čtk