Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Klienti reagovali na redukci vstupu do budovy jabloneckého magistrátu v ulici Komenského kladně

28. 10. 2020 | 5:38

V pondělí 26. října byl jablonecký magistrát, konkrétní správní odbor v Komenského ulici, nucen přistoupit k regulaci počtu přítomných klientů v budově v době úředních hodin. Ty jsou stanovené na pondělí a středu vždy v rozmezí 8-11 a 15-17 hodin.

jablonec IMG 9335 budova komenskeho8
Foto: JN

„Vpouštěli jsme občany do úřadu jednotlivě kvůli omezené kapacitě čekáren. Vše probíhalo v klidu a lidé byli perfektní,“ pochvaluje si vedoucí odboru správního Petr Karlovský. Veřejnost stála poklidně ve frontě před úřadem a dodržovala dvoumetrové vzdálenosti. „V drtivé většině byli velmi disciplinovaní a dokonce nám říkali, že to máme výborně zorganizované,“ doplňuje Karlovský, který připouští, že se vždy najde nějaký nespokojenec.

Ve stanovených úředních hodinách, platných po dobu nouzového stavu, je na odbor správní vpouštěno maximálně pět osob na jedno poschodí. „K tomuto opatření jsme museli přistoupit, protože klienti využívali oficiální úřední hodiny v maximální míře bez ohledu na akutní naléhavost vyřízení svých záležitostí,“ vysvětluje vedoucí odboru správního. Kromě úředních hodin je možné si v nezbytně nutných záležitostech sjednat schůzku mimo úřední hodiny, pokud však není osobní jednání opravdu nutné, pak je možné některé záležitosti vyřídit elektronicky.

Jestliže skončila platnost občanského průkazu v době nouzového stavu, je automaticky prodloužená do jeho konce. Řidičské průkazy, jimž končí platnost v těchto dnech, ji mají prodlouženou do konce března příštího roku.

JN/Jana Fričová